ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΝΕΛΙ”

Να βοηθήσει θέλει το μικρό κουνέλιΜε το που είδα τον τίτλο “Να βοηθήσει θέλει το μικρό κουνέλι” έβαλα τα γέλια! Γιατί και μου άρεσε πολύ ως απόδοση του “Mini Rabbit must help” (καλύτερος από τον αυθεντικό, Αντώνη Παπαθεοδούλου) και γιατί θυμήθηκα τον υπέροχο, θαρραλέο, λίγο αστείο, λίγο αφηρημένο και πολύ εμμονικό με το κέικ ήρωα του John Bond, που μας είχαν συστήσει οι Εκδόσεις Ίκαρος πέρυσι με το απολαυστικό “Όχι, δεν χάθηκε το Μικρό Κουνέλι”.

Έχω να σας πω πως το Μικρό Κουνέλι, αν και πέρασε πάνω από ένας χρόνος από την τελευταία του περιπέτεια, δεν έβαλε μυαλό. (Νομίζει ότι) είναι έτοιμο για τα πάντα. Και βέβαια, παραμένει το ίδιο ενθουσιώδες! Αυτή τη φορά, αναλαμβάνει να πάει στην πόλη και να στείλει ένα ΠΟΛΥ σημαντικό γράμμα, που του παρέδωσε η μαμά του. Είναι μια πρόσκληση για τη γιαγιά του. Φυσικά και θα πάει. Φυσικά και θέλει να βοηθήσει. Το Μικρό Κουνέλι βοηθάει. Βοηθάει ΠΟΛΥ. Επομένως, και προσεκτικό θα είναι, και γρήγορα θα πάει στην πόλη, και δεν θα χάσει το γράμμα, και θα το ταχυδρομήσει στην ώρα του. Μέχρι τις πέντε, του είπε η μαμά του. Είναι δυνατόν να μην τα καταφέρει;

Όπως κάθε μικρό κουνέλι, όμως, το Μικρό Κουνέλι, που φυσικά φεύγει από το σπίτι με τις απαραίτητες προμήθειες -θυμηθείτε πόσο ευλαβικά ετοιμάζουν το τσαντάκι τους τα παιδάκια, δεν παύει να είναι μικρό. Κι όταν είσαι μικρός και ακόμα μαθαίνεις, τι κι αν έχεις τις καλύτερες προθέσεις, καμιά φορά την πατάς. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί σου λείπει η εμπειρία και γιατί ενθουσιάζεται με τα πάντα γύρω σου. Παρ’ όλα αυτά, δεν το βάζεις κάτω. Και τελικά, κοπιάζεις, διορθώνεις τα λάθη σου και τα καταφέρνεις. Ή μήπως όχι;

Ο συγγραφέας και εικονογράφος John Bond, δημιουργεί ακόμα μια ευφάνταστη ιστορία ―με υπέροχα σχέδια και χρώματα και με απίστευτο ρυθμό (ο αναγνώστης συμβαδίζει σε κάθε σελίδα με τον ήρωα)― που αποτυπώνει εξαιρετικά τον τρόπο που τα μικρά παιδιά επικεντρώνονται σε έναν απλό στόχο. Ο τρόπος που σκέφτεται το Μικρό Κουνέλι, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή είναι ο τρόπος που σκέφτεται κάθε μικρό πλάσμα που έρχεται εντυπωσιακά, με ταχύτητα και αισιοδοξία, να κατακτήσει τη ζωή. Μια περιπέτεια με ανατρεπτικό τέλος για παιδιά από 3 ετών και άνω!

Το βιβλίο του John Bond “Να βοηθήσει θέλει το μικρό κουνέλι” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος σε μετάφραση του Αντώνη Παπαθεοδούλου. 

Leave a Reply