ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ

bananacakeΠαλιότερα -πριν ανακαλύψω την τέλεια συνταγή- έφτιαχνα κέικ μπανάνα για να μην πετάξω τις μπανάνες που παραωρίμαζαν στο μπολ με τα φρούτα. Από εδώ και στο εξής αγοράζω ώριμες μπανάνες για να ετοιμάσω το πιο υπερτέλειο, ζουμερό μπανανοκέικ που έχει ποτέ φτιαχτεί. Μοναδικό ελάττωμα: ο χρόνος ζωής του (στην περίπτωσή μας είναι μικρότερος από 24ωρο). Τις μπανάνες μας και φύγαμε, λοιπόν!

Υλικά

  • 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες λιωμένες με το πιρούνι
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδια
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 170 γρ. βούτυρο (3/4 κούπας)
  • 1 κούπα λευκή ζάχαρη
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 και 1/2 κούπα ξινόγαλο (ή γάλα στο οποίο προσθέτουμε 1 κ.σ ξύδι και αφήνουμε για 5-10 λεπτά)
  • 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας ή τριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι. Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη. Με μίξερ χειρός, σε άλλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει (για ένα περίπου λεπτό). Προσθέτουμε τις ζάχαρες και εξακολουθούμε να χτυπάμε, κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια και τις μπανάνες. Τέλος προσθέτουμε σε τρεις δόσεις εναλλάξ τα στερεά υλικά και το ξινόγαλα, χτυπώντας για λίγο. Πριν βάλουμε το μείγμα στο ταψί μας και στον φούρνο, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά. Και έτοιμο!

Leave a Reply