“Ο ΚΙΛΟΜΠΟ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΑΤΡΟΓΥΜΝΑΣΤΗΣ” ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ

ΚιλόμποO IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο παιδικό βιβλίο της Δάφνης Βλουμίδη Ο Κιλόμπο και ο κύριος Ιατρογυμναστής το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, στο café του βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).

Μα τι θέλει αυτός ο μικρός ελεφαντάκος που έχει έρθει από χώρα μακρινή και φαίνεται τόσο παράξενος; Μοιάζει σαν χαμένος και επειγόντως καλούνται «ειδικοί» για να τον εξετάσουν. Μήπως η αναρρίχηση τον βοηθήσει; Μήπως οι καταδύσεις τον ξυπνήσουν; Μήπως η λύση είναι πιο απλή και βρίσκεται δίπλα μας;

Η συγγραφέας Δάφνη Βλουμίδη σας περιμένει να ανακαλύψετε μαζί τι είναι αυτό που θέλουν όλα τα παιδιά και πώς μπορούν να το αποκτήσουν.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Για παιδιά από 4 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Κιλόμπο είναι ένας ελεφαντάκος που βρόμικος και εγκαταλειμμένος έφτασε στο νησί της Λέσβου από μια χώρα μακρινή. Τώρα έχει εξασφαλίσει στέγη και τροφή, όμως μοιάζει σαν χαμένος, και περνάει τις μέρες του χυμένος σαν λουκουμάς πάνω στον καναπέ. Καταφθάνουν «ειδικοί», που αφού τον εξετάζουν προτείνουν δραστηριότητες, ας πούμε αναρρίχηση ή καταδύσεις. Άλλοι προσπαθούν να του μάθουν κολύμπι και ποδήλατο… Τι όμως θέλει πραγματικά αυτός ο ελεφαντάκος που μοιάζει τόσο παράξενος; Πολύ απλά αυτό που θέλουν όλα τα παιδιά: φίλους. Και η γιαγιά ξέρει καλά ότι, για να γίνεις με κάποιον φίλος, πρέπει πρώτα να τον γνωρίσεις!

daphne_lightΗ Δάφνη Βλουμίδη γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Τα καλοκαίρια, από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, ζει στη Λέσβο. Μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη Τρουμπούνη από το 1994 δουλεύουν το οικογενειακό τους ξενοδοχείο και φιλοξενούν επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο (www.votsalahotel.com). Εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται εθελοντικά, συμμετέχοντας στην προσπάθεια παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες που φτάνουν στη Λέσβο. Το 2012 συνυπέγραψε στο Βερολίνο μαζί με Γερμανούς φίλους-πελάτες του ξενοδοχείου την ίδρυση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης www.Odysseas.at. Σκοπός του «Οδυσσέα» είναι κυρίως η οργάνωση και η ενίσχυση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μετανάστες και πρόσφυγες, με ιδιαίτερο βάρος στους ασυνόδευτους ανηλίκους.

Leave a Reply