3D ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΜΟΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΟΙΑΤΡΙΚΗ

μαστογραφίαΗ τρισδιάστατη (3D) ψηφιακή μαστογραφία, ή αλλιώς τομοσύνθεση αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στην απεικόνιση του μαστού. Πλέον, με τη μέθοδο της τομοσύνθεσης, είναι δυνατή η απεικόνιση του μαστού με σημαντικά υψηλότερη ανάλυση στις εικόνες συγκριτικά με την ψηφιακή μαστογραφία, καθιστώντας την εξέταση πιο αξιόπιστη.

Πρόκειται για μία τεχνολογία λήψης πολλαπλών τομών του μαστού, της τάξεως του ενός χιλιοστού, από διαφορετικές γωνίες, με μία μόνο σάρωση. Το ειδικό λογισμικό ανασκευάζει τις εικόνες και ο ιατρός ακτινολόγος μπορεί να διαβάσει την εξέταση τομή προς τομή και να διευκρινίσει εύκολα απεικονιστικά προβλήματα, όπως οι επιπροβολές γειτονικών δομών, ή να εντοπίσει βλάβες που δεν διακρίνονται στην ψηφιακή μαστογραφία.

Όσον αφορά στη διαδικασία της εξέτασης της ψηφιακής μαστογραφίας με τομοσύνθεση, είναι ίδια με τη γνωστή πια σε όλους ψηφιακή μαστογραφία, με τη διαφορά ότι ο μαστός δεν πιέζεται τόσο πολύ, οπότε είναι πιο δύσκολο να διαφύγει κάποιο σημείο σημαντικό, λόγω επικάλυψης από τη συμπίεση. Σχετικά με τα επίπεδα της δόσης της ακτινοβολίας, δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτά της ψηφιακής μαστογραφίας.

Είναι απόλυτα απαραίτητο να γίνεται τομοσύνθεση κατά τη διάρκεια του ετήσιου προληπτικού ελέγχου σε γυναίκες που έχουν μαστούς ενδιάμεσης ή αυξημένης πυκνότητας, προσφέροντας τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Πραγματοποιείται πρώιμος εντοπισμός καρκίνου σε μαστούς που είναι μικροί σε μέγεθος ή υποκρύπτονται από τον παρακείμενο ιστό.
  • Αυξάνει τη διαγνωστική ευαισθησία και ακρίβεια.
  • Μειώνει τις περιττές επαναλήψεις και τις εντοπιστικές ή μεγεθυντικές λήψεις.
  • Μειώνει τα ποσοστά των ψευδώς θετικών διαγνώσεων και κατά συνέπεια τις περιττές βιοψίες.
  • Ο μαστός δε συμπιέζεται πολύ.

Στην κοσμοιατρική οι εξετάσεις διενεργούνται στον υπερσύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο SIEMENS MAMMOMAT INSPIRATION Prime, το μοναδικό σύστημα με γωνία λήψης 50 μοίρες, που εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα, Prime Technology για 30% λιγότερη δόση ακτινοβολίας και την Insight 3D μοναδική δυνατότητα τρισδιάστατης  ογκομετρικής σύνθεσης.

Κοσμοιατρική logo 1

κοσμοιατρική

-Πατησίων 237, Πλ. Κολιάτσου, Αθήνα

Τηλ.: 2108640918, 210 8640988

-Αμφιαράου 165, Σεπόλια

Τηλ.: 2105157982, 2111062300

Leave a Reply