ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

11789_19_Afisa_Odigos-EfibeiasΟ Πολυχώρος Μεταίχμιο, σε συνεργασία με το Τaλκ, διοργανώνει συμβουλευτική ημερίδα και συζήτηση για γονείς και εκπαιδευτικούς με τίτλο “Οδηγός εφηβείας” και  θέμα τις αλλαγές που παρατηρεί ένα παιδί στο σώμα του και στην ψυχολογική του διάθεση κατά την προεφηβεία και την εφηβεία, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στις 12:30 το μεσημέρι. 

Τι στο καλό σημαίνει αυτή η λέξη που αρχίζει από Ε; Τι φέρνει τελικά την εφηβεία; Γιατί το σώμα μου μεταμορφώνεται; Τι πρέπει να ξέρω για τον έρωτα, τις σχέσεις και το σεξ; Πόσο σημαντική είναι η αντισύλληψη; Τι να προσέχω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο; Πότε πρέπει να λέω ΟΧΙ; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που απασχολούν τους εφήβους κατά την περίοδο αυτή που όλα αλλάζουν και τίποτα δεν μοιάζει με πριν. Ερωτήσεις γεμάτες απορίες, δύσκολες να απαντηθούν με λίγες λέξεις, που φέρνουν σε αμηχανία τους γονείς και σε δύσκολη θέση τους παιδαγωγούς.

Με αφορμή τους «Οδηγούς εφηβείας» για κορίτσια και για αγόρια της Λίξι Κοξ, η κλινική ψυχολόγος-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Σουζάνα Παπαφάγου και η δημοσιογράφος-αρχισυντάκτρια του www.talcmag.gr Πελιώ Παπαδιά θα συνομιλήσουν με τους γονείς και τους παιδαγωγούς για όλα όσα απασχολούν τους εφήβους σήμερα.

Μια συνάντηση που έχει στόχο να βοηθήσει τους γονείς να κατατοπίσουν τους εφήβους και να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τι είναι όλο αυτό που τους συμβαίνει. Επιπρόσθετα, θα συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε εγκαίρως τα σημάδια της αλλαγής και πώς μπορούμε να παρέμβουμε για να είναι πιο ομαλή η μετάβαση για τα παιδιά μας. Σημαντικό είναι να θυμόμαστε και να κάνουμε σαφές στα παιδιά μας πως το να μεγαλώνεις μοιάζει σαν να ανεβαίνεις στο τρενάκι του τρόμου, αλλά, αν γνωρίζεις τι σε περιμένει, μπορεί να γίνει όχι πιο εύκολο αλλά και διασκεδαστικό.

978-618-03-1603-2_1
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ημερίδα και στη συζήτηση είναι η αγορά ενός από τα βιβλία: 1. Οδηγός εφηβείας για κορίτσια, 2. Οδηγός εφηβείας για αγόρια (λιανική τιμή: 9,90 €) από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.

Οδηγός εφηβείας

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς.
 
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

Leave a Reply