ΑΚΡΟΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣ

Παιδική ΧορωδίαΣτο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ την καλλιτεχνική περίοδο 2022-2023. Μέρος στην ακρόαση μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2010 και 2016 και τα οποία κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2022-2023 θα έχουν ηλικία από 6 έως 12 ετών.
Στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ τα παιδιά προετοιμάζονται στο ρεπερτόριο της όπερας που αφορά παιδικές φωνές και εκπαιδεύονται στα βασικά στοιχεία της πολυφωνίας. Η Παιδική Χορωδία αποτελείται από δύο τμήματα:

  • Το τμήμα παιδιών που έχουν ήδη μουσικές γνώσεις (solfège) και τα οποία στελεχώνουν το μέρος της Παιδικής Χορωδίας που θα μπορεί να συμμετέχει στις παραγωγές της ΕΛΣ κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2022-2023. Στο τμήμα αυτό υπάρχει η πιθανότητα να ενταχθούν και παιδιά δίχως μουσικές γνώσεις, αλλά με ιδιαίτερες μουσικές ικανότητες.
  • Το τμήμα του φυτωρίου, στο οποίο τα παιδιά διδάσκονται μουσική ανάγνωση με βιωματικό τρόπο και καλλιεργούν βασικές χορωδιακές δεξιότητες.

Η συμμετοχή κάθε μέλους της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ στην παραπάνω εκπαιδευτική διαδικασία θα ανανεώνεται με επαναξιολόγηση στα μέσα και στο τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου.

Το τακτικό πρόγραμμα προβών των τμημάτων της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ που συνήθως ακολουθείται έχει ως εξής:

  • Φυτώριο: Πέμπτη 17:00-20:00
  • Κυρίως σώμα: Τρίτη & Παρασκευή (τάξεις Δημοτικού) και Τετάρτη & Παρασκευή (τάξεις Γυμνασίου) 17:00-20:00

Να σημειωθεί ότι κατ’ εξαίρεση και λόγω καλλιτεχνικών αναγκών (όπως συμμετοχή σε παραστάσεις, προετοιμασία συναυλιών κλπ.) ενδέχεται να υπάρξουν προσωρινές τροποποιήσεις στο παραπάνω πρόγραμμα.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα.

Στην Α΄ φάση οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα τραγούδι της επιλογής τους και θα εξεταστούν ατομικά σε ακουστικές και ρυθμικές ασκήσεις. Οι επιτυχόντες σε αυτήν την ακρόαση θα προκριθούν στη Β΄ φάση, στην οποία θα εξεταστούν σε ακουστικές και ρυθμικές ασκήσεις ατομικά και ομαδικά.
Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στη σχετική ανακοίνωση στο website της ΕΛΣ  και να δηλώσουν το τραγούδι στο οποίο επιθυμούν να εξεταστούν.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση protocol@nationalopera.gr
Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 και ώρα 14:00.
Αιτήσεις υποψηφίων που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν θα γίνονται δεκτές.
Η Α΄ φάση της ακρόασης θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 και ώρες 17:00-21:00 και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 από τις 11:00.
Η Β΄ φάση της ακρόασης για όσους προκριθούν σε αυτή θα διεξαχθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 κατά τις ώρες 17:00-21:00.
Οι συμμετέχοντες στην Α΄ φάση της ακρόασης θα ενημερωθούν για την ακριβή ώρα προσέλευσής τους μέσω email το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2022, ενώ οι συμμετέχοντες στη Β΄ φάση το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουνίου 2022.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Διεύθυνση Σκηνής ΕΛΣ stageoffice@nationalopera.gr

Leave a Reply