24 ΩΡΕΣ ΜΑΜΑ: ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΙΑΡΚΟΥ

Θεοδώρα ΣιάρκουΗ ηθοποιός Θεοδώρα Σιάρκου μιλάει στο Τaλκ για το εικοσιτετράωγρό της ως εργαζόμενης μητέρας ενός εντεκάχρονου γιου και μιας επτάχρονης κόρης.

“Είμαι η Θεοδώρα, μια εργαζομένη μητέρα, μια καλή νοικοκυρά!

Ο φετινός Σεπτέμβρης – όχι πως ο Οκτώβρης πάει  πίσω – μπήκε με φορά για μένα, με τρέλα για το εντεκάχρονο γιο μου Δημήτρη και κορδέλα για την επτάχρονη κόρη μου Σοφία!

Μετά την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού, έπρεπε να προετοιμάσω δύο παιδιά, για τη καινούργια σχολική χρονιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (αγορά σχολικών ειδών, γκρίνια, ζήλια, εξωσχολικές δραστηριότητες ) και παράλληλα να κάνω πρόβες για την παράσταση «Εύα & Νόρα», που ανεβαίνει φέτος από τις 26 Οκτωβρίου στο θέατρο Αλκμήνη.

Siarkou2Αναλυτικότερα τώρα, η μέρα μου έχει ως έξης:

Αφύπνιση στις 6:15, (το μυστικό είναι να μην γυρίσω  πλευρό μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι. Εάν γυρίσω πλευρό την έβαψα! Μαζί με μένα και όλη η υπόλοιπη οικογένεια, συμπεριλαμβάνεται και η Μπιζού, η γάτα μας, η γκριζομάτα μας). Ένας διπλός ελληνικός καφές είναι η κινητήριος δύναμη.  Μαγειρεύω, τακτοποιώ, ετοιμάζω πρωινά, και ξυπνάω τα μικρά μου ενώ παράλληλα ντύνομαι για να τα πάω στο σχολείο. Όταν επιτέλους καταφέρουμε να φτάσουμε στο σχολείο, ξεκινά η ώρα της Θεοδώρας! Θα κάνω γυμναστική ή θα πιω καφέ με τις «βιονικές» φίλες μου ή θα μελετήσω.

Το επόμενο εξάωρο της ημέρας είναι αφιερωμένο στη πρόβα. Εκεί περνάω ευχάριστα και δημιουργικά.

Επιστρέφω στο σπίτι κατά τις τέσσερις το απόγευμα. Ο αγαπημένος μου σύζυγος έχει παραλάβει τα παιδιά από το σχολείο, τα έχει ταΐσει και τα έχει σε καταστολή!!!

Αφού επιστρέψω, αρχίζουμε τις αγκαλιές και λέμε όλοι μαζί τα νέα μας. Αμέσως μετά ξεκινάμε το διάβασμα, όχι με την ίδια όρεξη κάθε μέρα. Στη συνέχεια, τρεχάλα στις εξωσχολικές υποχρεώσεις. Τις ώρες που τα παιδιά απουσιάζουν στο μπάσκετ, στη ρυθμική, στα αγγλικά και στο πιάνο (ή οτιδήποτε άλλο επιτάσσει η τελευταία μόδα, που κάνει τους γονείς-λάστιχα) εγώ βρίσκω ευκαιρία να ασχοληθώ με τις δουλειές του σπιτιού. Τα γνωστά, ό,τι κάνει μια γυναίκα δηλαδή!

Όταν κάποια απογεύματά μας είναι λιγότερα φορτωμένα, το σπίτι μας μετατρέπεται σε παιδότοπο και μας επισκέπτονται οι φίλοι των παιδιών.

Είναι η στιγμή που εγώ θέλω να φύγω από το σπίτι! Κάποιες φορές το καταφέρνω, όλο και σε κάποια παράσταση θα είμαι καλεσμένη. Έτσι, ο αγαπημένος μου σε ρολό θηριοδαμαστή-παιδονόμου, αναλαμβάνει να κρατήσει το σπίτι όρθιο, στην ίδια γεωγραφική θέση και να το διατηρήσει στην αρχική του κατάσταση. Τα καταφέρνει πάντα!

Siarkou Photo 1 Αισίως φτάνουμε στην βραδινή μας ρουτίνα:

  • «Οι τσάντες σας είναι έτοιμες για αύριο;»
  • «Δημήτρη, γρήγορα στο μπάνιο!»
  • «Σοφία, δόντια!»
  • «Βάλτε πιτζάμες και πέστε για ύπνο. ΤΩΡΑ!»

Κάποτε τους διάβαζα κι ένα παραμύθι πριν κοιμηθούν – κοιμόμουν κι εγώ – τώρα πια διαβάζουν μόνα τους.

Καληνυχτίζω τα παιδάκια μου κι επιτέλους, συναντιέμαι με την μακρόστενη φίλη μου, την σιδερώστρα! Για κάνα μισάωρο, όχι παραπάνω.

Το καλύτερο όμως το αφήνω για το τέλος. Τηλεόραση με τον αγαπημένο μου στον καναπέ, τρώγοντας παγωτό.

Εφτά φορές στις δέκα, θα με πάρει ο ύπνος! ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ!!!

Οχ! Πότε πήγε 6:15;;;

1

Η Θεοδώρα Σιάρκου πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση “Εύα & Νόρα” του Μυρώδη Αδαμίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου στο θέατρο Αλκμήνη, από το Σάββατο 26 Οκτωβρίου και Κάθε Σάββατο και Κυριακή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων μέχρι την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

Μια τρυφερή ιστορία γεμάτη χιούμορ για την ερωτική σχέση δυο γυναικών μεταξύ τους. Δυο γυναίκες η Εύα και η Νόρα, δεμένες σε μια σχέση φυσιολογική για τις ίδιες, ιδιαίτερη ή διαφορετική για τους άλλους, προσπαθούν όπως κάθε ζευγάρι να διαφυλάξουν τη σχέση τους από τον χρόνο και τα προβλήματα. Μέχρι που έρχεται ένα πρόσωπο καταλύτης. Μια χορεύτρια που έρχεται να διχάσει, να ενώσει, να προκαλέσει και ίσως να ξαναζωντανέψει τη σχέση. Η Εύα και η Νόρα στο κέντρο της σκηνής ζωντανεύουν όλα εκείνα που θέλουμε να πούμε και δεν λέμε. Μια παράσταση με χιούμορ, συγκίνηση, χωρίς θεατρικές φόρμες και με πολλή αλήθεια.

Leave a Reply