ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ «ΠΑΙΖΩ»

Παιχνίδια από την αρχαιότητα μέχρι τον 20ό αιώνα. Ξύλινα, ρωσικά, επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια της πεντάρας, αλογάκια, κούκλες όλων των ειδών, λούτρινα και φυσικά μινιατούρες συνθέτουν έναν κόσμο τόσο μικρό και παιχνιδιάρικο αλλά ταυτόχρονα τόσο μεγάλης σημασίας και σπουδαιότητας. Όλα αυτά θα τα δείτε στην Τεχνόπολη, στην έκθεση παλαιού παιχνιδιού «ΠαίΖΩ» από την ιδιωτική συλλογή της Νίνας Καρακώστα – Γαβριλάκη. 

Μία συγκέντρωση «αξιοπερίεργων αντικειμένων»;
Μία γλυκιά ανάμνηση;
Ή μια βόλτα σε βιτρίνες παιχνιδιών του παρελθόντος;

Την έκθεση παλαιού παιχνιδιού θα συνοδεύσει το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου με τίτλο «παίΖΟΥΜΕ;», που απευθύνεται σε σχολικές και άλλες οργανωμένες ομάδες παιδιών, ηλικίας από 4 έως 7 ετών.

Πώς είναι μια αίθουσα γεμάτη παλιά παιχνίδια; Με τι παιχνίδια έπαιζε ο παππούς μου και η γιαγιά μου; Γιατί η κα Νίνα μαζεύει παιχνίδια; Τι γίνεται σε μία αίθουσα με παιχνίδια όταν σβήνουν τα φώτα και κλείνουν οι πόρτες το βράδυ;  Ελάτε να δούμε, να μάθουμε, να ζωγραφίσουμε και πάνω απ’ όλα να παίξουμε μέσα στην έκθεση παλαιού παιχνιδιού «ΠαίΖΩ»!

ÐÁÉÆÏÕÌÅ_004.cdr

Καθημερινά από 7 – 31 Ιανουαρίου 2014
Κρατήσεις στο τηλέφωνο (Δευτέρα – Παρασκευή): 210 3475535
Κόστος: 2€ είσοδος στην έκθεση. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «παίΖΟΥΜΕ;» συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου της έκθεσης.

Μια συνεργασία της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων με την Starkid Kids and Family events με την ευγενική παραχώρηση της ιδιωτικής συλλογής παιχνιδιών της κυρίας Nίνας Καρακώστα- Γαβριλάκη.

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Kτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού»
Ώρες λειτουργίας:
10.00 – 22.00 έως τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014
10.00-16.00 από Τρίτη 7 Ιανουαρίου έως Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014