ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, στις 3 μ.μ., την παράσταση κουκλοθεάτρου  «Όσο πιο γρήγορα», που είναι  βασισμένη στην κινηματογραφική ταινία «Τα παιδιά του Παραδείσου» του Ματζίντ Ματζιντί και παρουσιάζεται από το θέατρο κούκλας  «Τα Φτερά του Μύθου».

Δύο μικρά αδέρφια,ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωπα με ένα πρόβλημα, όταν κατά λάθος το αγόρι, χάνει τα παπούτσια της αδερφής του. Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν επιτρέπει την αγορά νέων παπουτσιών κι αυτό τα παιδιά το γνωρίζουν. Αποφασίζουν να διαχειριστούν το πρόβλημα μόνα τους και μοιράζονται τα παπούτσια του αγοριού προκειμένου να πηγαίνουν σχολείο. Όμως και αυτή η λύση δημιουργεί νέα προβλήματα. Μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία με πρωταγωνιστές δύο παιδιά που κατορθώνουν μέσα από την συνεργασία και την αγάπη τους να κερδίσουν με αξιοπρέπεια τον αγώνα της ζωής τους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΑΔΑΣ:  Το θέατρο κούκλας τα «φτερά του μύθου» δημιουργήθηκε το 1996 από τον Σπύρο Παπαχρήστου και έχει έδρα τα Σπάτα. Βασικοί στόχοι του είναι:
Η έρευνα και η μελέτη παλαιών και νέων τρόπων έκφρασης της κούκλας.
Η διάδοση και ανάπτυξη της τέχνης του κουκλοθέατρου μέσα από παραστάσεις, εργαστήρια, και σεμινάρια.
Η παρουσίαση παραστάσεων μετά από αναζήτηση και πειραματισμό για μια νέα αισθητική και κίνηση της κούκλας μέσα στη σύγχρονη θεατρική γραφή.
Η προσπάθεια, το κουκλοθέατρο να πάρει τη θέση του μέσα στις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα.
Στην πορεία του έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, εικαστικούς, παιδαγωγούς, συγγραφείς, φωτιστές, και ηχολήπτες. Από το 1999 έχει παρουσιάσει 6 έργα και έχει δώσει πάνω από 500 παραστάσεις για παιδιά και για ενήλικες σε θέατρα, σχολεία, Δήμους, πολιτιστικούς φορείς και φεστιβάλ στην Ελλάδα και τo εξωτερικό. Από το 1995 οργανώνει κάθε χρόνο εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας και μάσκας για παιδιά και ενήλικες στο χώρο του εργαστηρίου του στα Σπάτα.

Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες: 4+
Παραγωγή: Τα Φτερά του Μύθου
Τεχνική: Κούκλες άμεσης κίνησης, μαριονέττες, θέατρο σκιών, μαύρο θέατρο
Εισιτήρια: 8€, ενιαίο

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διάλογοι – Διασκευή Σεναρίου: Ελισσαίος Βλάχος
Σκηνοθεσία: Ελισσαίος Βλάχος
Κατασκευές κουκλών: Δήμητρα Κωνσταντινίδου,
Σπύρος Παπαχρήστου
Κατασκευές αντικειμένων: Δήμητρα Κωνσταντινίδου,
Σπύρος Παπαχρήστου
Μηχανισμοί – ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου,Σπύρος Παπαχρήστου,
Δήμητρα Κωνσταντινίδου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική επιμέλεια: Κλειώ Κιούλπαλη,
Δήμητρα Κωνσταντινίδου
Εμψυχωτές: Σπύρος Παπαχρήστου,
Δήμητρα Κωνσταντινίδου,
Ελισσαίος Βλάχος
Φωτογραφίες – επεξεργασία video animation: Ράνια Μπισκίνη

1526514_601740213231938_1125837649_n

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος
ΑΘΗΝΑ