ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών γιορτάζουν την Αποκριά στο σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη και στολίζουν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης με θέματα από την παράδοση, από το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, σε επιμέλεια Λουΐζας Καραπιδάκη – συνεργάτιδας του Κέντρου Λαογραφίας.  Στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» θα πραγματοποιηθούν επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα & ξεναγήσεις.

Συγκεκριμένα:

•Τις Κυριακές 16 Φεβρουαρίου & 2 Μαρτίου, από τις  11.30 έως τις 12.30, θα γίνει ξενάγηση στο Μουσείο με αναφορές στα αποκριάτικα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

•Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου & το Σάββατο 1 Μαρτίου, από τις 11.30 έως τις 13.00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Παραδοσιακά αποκριάτικα ήθη και έθιμα – κατασκευή αποκριάτικης μάσκας – κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία  να ακούσουν χρήσιμες πληροφορίες για τα  έθιμα που τηρεί ο λαός μας την περίοδο της Αποκριάς. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να κατασκευάσουν τις δικές τους  μάσκες με υλικά που θα τους προσφέρει το Μουσείο και να συμμετέχουν στο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά δώρα.

Με δήλωση συμμετοχής στο τηλ.: 210-3243987.

Κέντρο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»:  Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 09.00 – 19.00, Σάββατο & Κυριακή 09.00 – 14.00