ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μπισκοτογλυκό με μπανάνες κρέμα και σοκολάταΈνα υπέροχο μπισκοτογλυκό με μπανάνες, κρέμα και σοκολάτα, τόσο νόστιμο που, θα εξαφανιστεί στο λεπτό από μικρούς και μεγάλους χωρίς να το καταλάβετε!

Υλικά

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 ½ φλιτζάνι κρύο γάλα
  • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 3-4 μπανάνες ώριμες

Για την επικάλυψη

  • 60 γραμ. κουβερτούρα
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση: Ξεκινάμε το μπισκοτογλυκό χτυπώντας σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο. Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Χτυπάμε απαλά το μείγμα. Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά μπισκότα να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση μπισκότα και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Για την επικάλυψη: Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

Πηγή

Leave a Reply