ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ

mama milaei sto moro

Οι πρώτες μέρες για κάθε νέο γονιό είναι πολύ δύσκολες. Χιλιάδες απορίες για το τι μπορεί να νιώθει το μωρό σας και μπόλικες άγρυπνες νύχτες να κάθεστε δίπλα του και να το κοιτάτε, μόνο και μόνο να σας νιώθει κοντά του. Καθώς ο χρόνος περνάει, το μωρό σας θα αρχίζει να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, όπως και ο ο δεσμός μεταξύ σας καθώς θα ξεκινήσει να σας εκδηλώνει την αγάπη του όλη την ώρα, πράγμα που θα σας συγκινεί και θα σας κάνει να χαμογελάτε συνέχεια. Αλλά πότε και πώς εκφράζουν τα μωρά την αγάπη τους; Θα μπορούσαμε να σας γράφαμε για ώρες ασταμάτητα, όμως συγκεντρώσαμε τα βασικά σημάδια και σας τα παραθέτουμε:

Σας κοιτάζει έντονα

prowra_mwra_provlimata_prowrwn_mwrwn_anapnevstika_anaimia_ikteros_loimwkseis

Από την μέρα που γεννιέται ένα μωρό, μπορεί να αναγνωρίσει την μητέρα του από την φωνή και την μυρωδιά της. Καθώς μεγαλώνει, θα αρχίζει να σας κοιτάει έντονα σαν να θέλει να σας μιλήσει. Αυτό γίνεται για να δείξει την αγάπη που νιώθει για εσάς ρουφώντας έτσι κάθε λεπτομέρεια του προσώπου σας.

Χαμογελά

erkek-bebek-isimleri

Μεταξύ 2-3 μηνών αρχίζουν να σκάνε τα πρώτα χαμογελάκια του μωρού σας. Ειδικά, όταν αντικρίζει την μαμά ή τον μπαμπά χαμογελάει, έστω για λίγο, πράγμα που δείχνει το ιδιαίτερο δέσιμο με την οικογένειά του.

Τεντώνεται για να το πάρετε αγκαλιά

Mother massaging the belly of her four month old baby in bed at home

Δεν υπάρχουν μωρά που να μην λατρεύουν τις αγκαλιές. Μετά την γέννηση τους, χάνουν το αίσθημα της σωματικής τους επαφής και αποζητούν την ζεστασιά της μαμά τους. Καθώς μεγαλώνουν, μπορούν να αντιδράσουν μέσα από το κλάμα τους με αποτέλεσμα να καταλαβαίνει η μαμά τους πότε πεινάνε ή πονάνε. Έτσι λοιπόν, όταν καταλαβαίνει την παρουσία σας στο χώρο, η κίνηση και το τέντωμα των χεριών γίνεται ασυναίσθητα και σχεδόν αστραπιαία. Το μόνο που θα θέλει εκείνη τη στιγμή, είναι να το πάρετε μια μεγάλη αγκαλιά.

Κάνει ότι κάνετε

82174ad8c2377e21f43edf73bde4d7cd_L

Αν παρακολουθήσετε το μωρό σας από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του, θα καταλάβετε ότι προσπαθεί να σας μιμηθεί. Πρόκειται για ένα από τους πιο βασικούς τρόπους έκφρασης αγάπης προς εσάς αφού το ίδιο θεωρεί πως ό,τι κάνετε είναι πολύ σημαντικό. Μέσα από αυτή την προσοχή που σας δείχνει, λοιπόν, εκφράζεται το μεγάλο δέσιμο που έχετε αναπτύξει μεταξύ σας.

Κλαίει όταν σας αποχωρίζεται

thumbnail1

Θα παρατηρήσετε ότι γύρω στους 5 μήνες, το μωρό αρχίζει να κλαίει έντονα όταν το φεύγετε από κοντά του. Και ότι σας χαμογέλαει συνέχεια όταν ξαναβρίσκεστε μαζί. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό σημάδι έκφρασης αγάπης και αφοσίωσης στην μαμά του.

Leave a Reply