ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Η μαγευτική, πανέμορφη διαδραστική-συμμετοχική παράσταση “Χορεύοντας με τα χρώματα”, που αγαπήθηκε τόσο πολύ από μικρούς, αλλά και μεγάλους θεατές, ανεβαίνει ξανά μετά από χρόνια από το θίασο ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ του Δημήτρη Σεϊτάνη, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», σε ένα περιβάλλον που προτρέπει τα παιδιά να ζωντανεύουν τη γνώση και να μοιράζονται τη χαρά της εμπειρίας τους.

xromata 2
Το “Χορεύοντας με τα χρώματα” είναι ένα θέαμα που χρησιμοποιεί τη θεατρική αφήγηση, τη μουσική, το χορό, το θεατρικό παιχνίδι και τις νέες τεχνολογίες (multimedia), για να αφηγηθεί μια ιστορία και να προσφέρει στους θεατές μια συναρπαστική, δημιουργική συμμετοχή.
Με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο, η παράσταση ευαισθητοποιεί τα παιδιά σε πολλά θέματα για τις ανθρώπινες αξίες και το περιβάλλον- και παράλληλα τα βοηθάει να αναπτύξουν την ομαδικότητα και τη συνεργασία σε δράσεις που πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή τους στην παράσταση! Ένας ζωγράφος μας καλεί να ταξιδέψουμε μαζί του και να ζήσουμε μια μικρή περιπέτεια με την τέχνη. Ξεκινά την ιστορία του από την πρώτη επαφή του με τα χρώματα, τότε που ήταν μικρός και χορεύοντας μουτζούρωνε τα πάντα γύρω του και καλεί τους θεατές να κάνουν το ίδιο πάνω στο «μαγικό χαλί» του. Έτσι, μα οδηγεί στο να δούμε πώς η αγάπη του για τα χρώματα τον οδήγησε να παρατηρήσει, να ανακαλύψει και να αγαπήσει τον κόσμο γύρω του: Τη φύση. Τα δέντρα, τα λουλούδια και τα φυτά. Τα ζώα. Μικρά και μεγάλα. Τους ανθρώπους. Όλους τους ανθρώπους πάνω στη γη. Όποιο χρώμα κι αν έχουν. Όπου κι αν ζουν. Τον κόσμο μας. Τον κόσμο των χρωμάτων.
Στην παράστασή, τα χρώματα αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες μ’ έναν τρόπο μοναδικό και μας καλούν να συμμετέχουμε στους χρωματιστούς χορούς τους. Χοροί της γης, του ουρανού, και του νερού μάς δίνουν την ευκαιρία να πάρουμε μέρος σε διασκεδαστικές και δημιουργικές δράσεις, ακούγοντας εξαίσιες χρωματιστές μουσικές. Μας φανερώνουν τα μυστικά τους και βλέπουμε πως δεν κρύβουν μόνο εικόνες αλλά και συναισθήματα, αναμνήσεις, μουσικές, χορούς…

xromata 4

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σεϊτάνης

Παίζουν: Παναγιώτης Αλεξανδράκης, Δήμητρα Βλαγκοπούλου

Χορογραφία: Έφη Καρακώστα

Σκηνογραφική επιμέλεια – Kοστούμια: Ελένη Στρούλια

Mουσική / ηχητικός συνδυασμός: Spartaco Cortesi, Χρήστος Κραβαριώτης

Διάδραση -Προγραμματισμός: Martin von Gunten

Γραφικά: Elsa Mersi, Davide Venturini

Μουσικός – Τεχνικός ήχου: Χρήστος Κραβαριώτης

Χειριστής προγράμματος: Θοδωρής Πεγκούσης

akademeia.101053Πού: Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια , Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, 104 41 Αθήνα

Πότε: Κάθε Σάββατο 5:30μ.μ. & Κυριακή 11.30 π.μ & 3.30 μ.μ.

Πόσο: 10 €. ομαδικό (από 10 άτομα), οικογενειακό: 8 €.

Τηλ: 210 5125600

Fax: 210 5130049

Email: info@akademeia.gr

Leave a Reply