Η ΒΑΤΡΑΠΟΥΝΖΕΛ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ “ΠΟΛΗ” ΘΕΑΤΡΟ

Η  «Θέατρο Ρετρό», ταξίδεψε στο Βερολίνο ώστε το θεατρικό έργο ‘ΒατΡαπουνζέλ’ να γνωρίσει τη γενέτειρα  των παραμυθιών του τη Γερμανία.

Με την υποστήριξη της Hellenische Gemeinde zu Berlin και του Griechisches Kulturzentrum, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 η παράσταση παρουσιάστηκε στο FILIA Griechish-Deutsche Kindertagesstätte στο Βερολίνο. Ένα θερμό κοινό από Έλληνες ομογενείς, Γερμανούς και τα παιδιά τους αγκάλιασαν την παράσταση με χαρά και εγκαρδιότητα. Η ανταπόκριση των Ελλήνων ομογενών δημιούργησε μία ζεστή ατμόσφαιρα που συνόδεψε την ομάδα καθ’όλη τη διάρκεια της διαμονής της στη Γερμανία. Η Θέατρο Ρετρό ευχαριστεί ιδιαιτέρως την Ομάδα εθελοντών Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου για την φιλοξενία τους.

ΒατΡαπουνζέλ_παράσταση_Berlin

Από την 1η νοεμβρίου, η παράσταση θα παίζεται και πάλι στο “Πόλη” Θέατρο. Η Ομάδα Θέατρο Ρετρό αναφέρει για την παράστασή της: “Το θεατρικό κείμενο της  ‘ΒατΡαπουνζέλ’ βασίζεται στα παραμύθια των αδερφών Γκριμ ‘Βασιλιάς Βάτραχος’ & ‘Ραπουνζέλ’ και είναι γραμμένο σε ποιητικό λόγο. Η παράσταση δημιουργήθηκε για δύο ηθοποιούς, οι οποίοι εναλλάσσουν τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού. Ο λιτός σκηνικός χώρος αποτελεί τον βασικό άξονα πάνω στον οποίο χτίστηκε η παράσταση και η ατμόσφαιρα της. Η ‘ΒατΡαπουνζέλ’ χωράει κυριολεκτικά σε μία extra large βαλίτσα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται παντού και κατ‘ επέκταση εκφράζει την πεποίθησή μας ότι με απλά μέσα μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί φτιάχνοντας ένα θέαμα που διακρίνεται από ποιότητα και ευαισθησία”.

Μεγαλώνοντας σε ένα μικρό διαμέρισμα της Αθήνας δύο αδελφές ,με την παιδική τους φαντασία να καλπάζει, καλούνται να φέρουν στα μέτρα τους τους κόσμους που γεννάει το παιδικό τους μυαλό. Με αφορμή τα γνωστά παραμύθια  ‘Βασιλιάς Βάτραχος’ και ‘Ραπουνζέλ’ και με υλικά την παιδικότητα τους αλλά και ό,τι μπορούν να ξετρυπώσουν από την μικρή αποθήκη του σπιτιού τους ξεκινάνε να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να παίζουν! Αυτό που καμία τους όμως δεν μπορεί να φανταστεί είναι το πόσο πιο κοντά θα έρθει η μία στην άλλη μόλις το παραμύθι τελειώσει και καταλάβουν πως όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους ένα μικρό βατραχάκι ή μία όμορφη πριγκίπισσα και πως η αγάπη φτιάχνει κόσμους που χωράνε παντού. Ακόμα και στο μικρό τους διαμέρισμα.

Η παράσταση ‘ΒατΡαπουνζέλ’ διαρκεί 50 λεπτά, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών και παίζεται στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και στα Γερμανικά.

Συντελεστές Παράστασης
Διασκευή Κειμένου_ Μαργαρίτα Κυραγιάννη
Σκηνοθεσία _ Αιμίλιος Αλεξανδρής
Σκηνικά αντικειμένα_Βάλια Παπακωνσταντίνου
Σκηνογραφία_Αντρέας Κανελλόπουλος & Μάριος Ράμμος
Κοστούμια_Βάλια Παπακωνσταντίνου & Bahaldoin Kachach
Σχεδιασμός φωτισμού & Φωτογραφία_Παύλος Μαυρίδης
Μετάφραση θεατρικού έργου στα Αγγλικά_Ελένη Καζαντζίδου & Μιχάλης Κουλουρίδης
Εκπαίδευση στα Αγγλικά_Ελένη Καζαντζίδου
Μετάφραση θεατρικού έργου στα Γερμανικά_Αβτζόγλου Στέλλα, Χριστίνα Φράγκου, Νικολέττα Χαραλαμποπούλου
Γραφιστικά_Σπυριδούλα Αρταβάνη
Οργάνωση παραγωγής_Θηρεσία Θεοδώρου
Διεύθυνση  παραγωγής & Επικοινωνία _Αγγελική Φράγκου
Παραγωγή _’Θέατρο ΡΕΤΡΟ’

Παίζουν: Νίνα Αδαμοπούλου, Βάλια Παπακωνσταντίνου

«ΒατΡαπουνζέλ»

‘ΠΟΛΗ’ Θέατρο
Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας (δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό)

Κρατήσεις: 21 1010 4750 & 6983 434 636

Διάρκεια παράστασης: 50′

Ηλικίες παιδιών: 6 έως 9 ετών

Η παράσταση έχει τη δυνατότητα μεταφοράς σε όλους τους χώρους.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 15:00. Παραστάσεις για το κοινό, για συλλόγους, εταιρείες, σωματεία, συλλόγους γονέων & κηδεμόνων, φροντιστήρια Αγγλικών, ωδεία, σχολές χορού, Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:30. Οργανωμένες παραστάσεις για νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια.

Από τον Νοέμβριο και μετά η παράσταση θα παρουσιάζεται στα Αγγλικά και στα Γερμανικά.

 Ημερομηνίες:

ΑΓΓΛΙΚΑ: 22.11 & 20.12 & 24.01 & 21.02 &  20.03 & 17.04

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ: 29.11 & 27.12 & 31.01 & 28.02 & 27.03 & 24.04

Τιμές εισιτήριων:  8 (Γενική είσοδος) και 5(πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άνεργοι με επίδειξη κάρτας, φοιτητές, ΑΜΕΑ)

Προπώληση εισιτήριων: www.viva.gr

Το ”ΒΑΤΡΑΠΟΥΝΖΕΛ” έρχεται στο παιδικό σας πάρτι ή  στην εταιρική σας εκδήλωση! www.paidikaparti.gr

retro1

Λίγα λόγια για την Θέατρο ΡΕΤΡΟ

Η ‘Θέατρο ΡΕΤΡΟ’ δραστηριοποιείται στην παραγωγή θεατρικών παραστάσεων που αφορούν το παιδί και το παιδί μέσα μας. Επιθυμία της ‘Θέατρο ΡΕΤΡΟ’ είναι η δημιουργία μιας θεατρικής εμπειρίας, που σέβεται όχι μόνο τη νοημοσύνη και την ευαισθησία του παιδιού, θεωρώντας το ‘εν δυνάμει ενήλικα’, αλλά και την προσωπική αισθητική και το χιούμορ του ενήλικα. Η ‘Θέατρο ΡΕΤΡΟ’ αναζητά μύθους ανά τον κόσμο οι οποίοι να έχουν την βάση τους σε αντίστοιχους Ελληνικούς, επιθυμώντας να συμβάλλει στη διαπολιτισμική επαφή των λαών. Η ‘Θέατρο ΡΕΤΡΟ’ εδρεύει στην Αθήνα και παρουσιάζει τις παραστάσεις της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

‘Θέατρο ΡΕΤΡΟ’
E: info@theatroretro.eu
U: www.theatroretro.eu
F:
‘Θέατρο ΡΕΤΡΟ’
T: 21 1010 4750
M: 6983 434 636

Το ταξίδι της ‘ΒατΡαπουνζέλ’ στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της ΑEGEAN.

Leave a Reply