Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ

Το Θέατρο Τζένη Καρέζη, στην παιδική του σκηνή, σε συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμό  Πράξη Επτά, παρουσιάζει το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Βασίλισσα του Χιονιού», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Θόδωρου Γράμψα.

Ο Άντερσεν κάποτε είπε: Έχω πολύ υλικό, συχνά μου φαίνεται σαν ο κάθε φράχτης, το κάθε μικρό λουλούδι να μου λέει: “Κοίταξέ με μόνο για μια στιγμή και αμέσως η ιστορία μου θα περάσει μέσα σ’ εσένα”, και έπειτα, αν έχω διάθεση, έχω την ιστορία. Ο Άντερσεν ήταν ο πρώτος συγγραφέας που ανέδειξε το παραμύθι, ώστε να θεωρείται λογοτεχνία. Στον Κόσμο του, όπως άλλωστε και στο Θέατρο, διυλίζονται κάποια από τα μεγάλα καθιερωμένα θέματα της Τέχνης: παιδικά χρόνια, αγάπη,απώλεια και θάνατος. Είναι, όμως, δραματοποιημένα έτσι ώστε ένα παιδί να μπορεί να τα καταλάβει. Και όπως έλεγε ο ίδιος ο Άντερσεν “…ενθυμούμενος πάντα ότι ο πατέρας και η μητέρα συχνά ακούνε κι αυτοί και θα πρέπει να δώσεις και σε αυτούς κάτι ανάλογο της δικής τους αντίληψης…”

Στην Βασίλισσα του Χιονιού, λοιπόν,  ο Δανός παραμυθάς καταπιάνεται με τα παιδικά χρόνια, την αγάπη και την απώλεια. Η Γκέλντα και ο Καρλ είναι δύο μικρά παιδιά, αγαπημένοι φίλοι που ζουν ξέγνοιαστα κι ευχάριστα τα παιδικά τους χρόνια. Ώσπου έρχεται η Βασίλισσα του Χιονιού και με δόλιο τρόπο, με μάγια, κλέβει τον Καρλ και χωρίζει τους δύο φίλους. Η Γκέλντα όμως θα κάνει τα πάντα  για να ξαναβρεί τον φίλο της. Μ’ ένα τραγούδι τού λύνει το μάγια και τον παίρνει ξανά μαζί της, στη σοφίτα της γιαγιάς. Μια μεγάλη διαδρομή, μια μεγάλη περιπέτεια και μια μεγάλη θριαμβευτική νίκη της Αγάπης με κωμικές καταστάσεις, συγκίνηση και πολύ πολύ τραγούδι.

photo 1

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τζένη Σταυροπούλου, Μαρία Κουθούρη, Στέλλα Τσουτσάνη, Βασίλης Τουρκομένης, Κατερίνα Δηματη, Σταύρος Λιλικάκης, Μιχάλης Τακτικάκης, Βαγγέλης Βογιατζής, Κατερίνα Αθανασιάδη, Κυριάκος Σαλής.  

Όλος ο θίασος  απαρτίζεται από ηθοποιούς και μαθητές από τη Δραματική Σχολή Πράξη ΕπτάΤο παραμύθι σ΄ αυτή την διασκευή, έχει ανέβει στο Θέατρο Τέχνης και στο Δημοτικό Θέατρο Πάτρας, πάλι σε σκηνοθεσία του Θόδωρου Γράμψα.

Συντελεστές:

Θεατρική διασκευή – Μετάφραση: Θόδωρος Γράμψας

Σκηνικά – κοστούμια:Κατερίνα Σωτηρίου

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Χορογραφίες: Βάλια Παπαχρήστου 

Πρόγραμμα Παραστάσεων: Κάθε Κυριακή 11:00 και 15:00

Γενική Είσοδος: 10 Ευρώ

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία με τιμή Εισιτηρίου 6 Ευρώ 

Προπώληση: Ώρες Ταμείου: 10:00-13:00, 17:00-21:00

Θέατρο “Τζένη Καρέζη”
Ακαδημίας 3, Αθήνα
Tηλ. 2103636144 – 2103625520
Fax: 210 3611061
e-mail: theatre_karezi@hotmail.com
site: www.theatrotzenikarezi.com

Leave a Reply