ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Δείτε αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες και παιδιά που λαμβάνουν χώρα τη φετινή σεζόν στο Θέατρο της Ημέρας.

Α) Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες για ενήλικες
Συνεχίζονται, με τη υπογραφή του δημιουργού της μεθόδου του Θεατρικού παιχνιδιού κ. Λάκη Κουρετζή, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για ενήλικες στο Θέατρο της Ημέρας:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Έναρξη Τετάρτη 30/9/2015

Τριετούς φοιτήσεως. Παρέχει ολοκληρωμένες γνώσεις και εξειδίκευση υψηλού επιπέδου στις σπουδές ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ και καταρτίζει ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ, ικανούς ν’ ανταποκριθούν με επάρκεια στις απαιτήσεις που θέτει η σημερινή εκπαιδευτική και πολιτιστική πραγματικότητα. Λειτουργεί από το 1987 αποτελώντας τον πρώτο και πλέον έγκυρο φορέα εκπαίδευσης Εμψυχωτών Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, θεατρολόγους, ηθοποιούς, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων, σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο, σε όσους επιχειρούν να διευρύνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες και τις διδακτικές μεθοδολογίες, σε όσους αναζητούν ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση και σε όσους προβαίνουν σε μια Θέαση του κόσμου, υποκειμενικού και αντικειμενικού.

ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

«Το θεατρικό παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία»

Έναρξη 3/10/2015

Βασικό σεμινάριο εισαγωγής και ευαισθητοποίησης στο Θεατρικό παιχνίδι. Δομή, τεχνικές και η εφαρμογή του στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Διάρκεια 90 ώρες, κάθε 1ο Σαββατοκύριακo του μήνα από Οκτώβριο έως Ιούνιο. (Σάββατο & Κυριακή 10:00π.μ.-15:00μ.μ)
Για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ξένων γλωσσών, ηθοποιούς, θεατρολόγους,  ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, γονείς,  κ.α.

Β. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ

Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού & Δημιουργικής Έκφρασης για παιδιά & Θεατρικό Εργαστήρι για εφήβους

Εργαστήρια της Παρασκευής για παιδιά 2,5 – 4 ετών, 4 – 7 ετών & 8 – 12 ετών: ώρα 6:30μ.μ.-7:45μ.μ.
Στα Εργαστήρια, μέσα από πολλαπλές τεχνικές και ερεθίσματα, τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, αναπτύσσουν τη δημιουργική έκφραση και φαντασία και καλλιεργούνται αισθητικά δια μέσου του Θεατρικού παιχνιδιού και του θεάτρου: για εφήβους 12 – 17 ετών, ώρα 7: 45μ.μ.-9:00μ.μ.

Η προσέγγιση δια μέσου του παιχνιδιού των ρόλων, της επικοινωνίας στη θεατρική πράξη και του μυστηρίου της παράστασης. Κατά τη διάρκεια του έτους θα γίνονται συχνές ενημερωτικές συναντήσεις για τους γονείς των παιδιών των Εργαστηρίων και άλλες δραστηριότητες.

Info:
Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, (Μετρό Πανόρμου)
Tηλ.: 2106929090, 2106995777 

Leave a Reply