ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 12:00, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη μάς προσκαλεί να ακούσουμε τη Σάσα Βούλγαρη αφηγείται “Σαν τα παλιά τα παραμύθια”, για μικρούς και μεγάλους. 

Μια φορά κι έναν καιρό… Έτσι σαν παραμύθι μας φαίνεται σήμερα τότε που οι Τούρκοι ήταν ακόμα εδώ στην Ελλάδα. Κι όμως υπάρχουν ακόμα οι παλιές ιστορίες από εκείνη την εποχή που μας μιλούν για πονηρούς αγάδες και γενναία παλικάρια, για όμορφες βεζυροπούλες και φοβερούς φύλακες θησαυρών, για μαγεμένους τόπους κι άλλα πολλά που θα τ΄ ακούσετε από το στόμα μιας… αληθινής παραμυθούς!

Η ψυχοπαιδαγωγός και επαγγελματίας αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη ανήκει στους πρωτεργάτες της νεο-αφήγησης στην Ελλάδα για ενήλικο και παιδικό κοινό και αφηγείται επαγγελματικά από το 1993. Είναι πρωτοπόρος, στην Ελλάδα, στο θέμα της αφήγησης μέσα σε μουσειακούς χώρους, με τη μεγαλύτερη παρουσία σε αυτόν τον τομέα και σημαντική συμβολή ώστε να γνωστοποιηθούν και να καθιερωθούν τα προγράμματα αφήγησης μέσα στα μουσεία. Η Σάσα Βούλγαρη σχεδιάζει τα προγράμματά της με πρωτότυπα δικά της αφηγήματα και διασκευές από παλιές παραδοσιακές ιστορίες. Τραγουδάει και συνοδεύει με μουσικά όργανα από όλον τον κόσμο.
• Το Δεκέμβριο του 2013 κλήθηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή να δημιουργήσει, σκηνοθετήσει και να αφηγηθεί «Το Παραμύθι των Χριστουγέννων» στην 1η επίσημη παρουσίαση της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ.
• Από το 2014 είναι υποψήφια της SCBWI – Greece, ως storyteller, για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award, το μεγαλύτερο βραβείο για την παιδική λογοτεχνία στον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που επαγγελματίας αφηγητής αντιπροσωπεύει την Ελλάδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Οθωμανική Αθήνα, 1458-1833.

Πού: Αμφιθέατρο Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι

210-72.10.536 (εσ. 101)

Leave a Reply