ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ 2! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ

Μετά την έξοδο της πρώτης επιτυχημένης ταινίας “Αεροπλάνα”, η Disney μας απογειώνει για ακόμη μια φορά, από τις 28 Αυγούστου και μετά, με το sequel “Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες”. Πάμε να γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές τους μέσα από ένα ξεχωριστό Who is Who!  

PLANES FIRE & RESCUE

Αρχηγός Μπλέιντ (Blade RangerΈνα ελικόπτερο που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην πυρόσβεση και διάσωση. Είναι ο επικεφαλής της ομάδας Piston Peak Air Attack.  Έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με το παρελθόν του, γεγονός το οποίο επιδρά στην ψυχοσύνθεσή του. Είναι σκληρό καρύδι, ένας απαιτητικός αρχηγός με –ομολογουμένως- ελαφρώς άκυρη αίσθηση του χιούμορ. Δεν βλέπει με πολύ καλό μάτι την έλευση του νέου εκπαιδευόμενου, Ντάστι. Από την άλλη, όμως, ο Μπλέιντ είναι επαγγελματίας και θα κάνει το παν, για να τελειοποιήσει τις ικανότητες του νέου μέλους της ομάδας.

PLANES FIRE & RESCUE

Ντίπερ (Dipper) Η Ντίπερ είναι εξωστρεφής με πολύ ζωηρό ταμπεραμέντο. Πρόκειται για ένα ιπτάμενο δεξαμενόπλοιο που προσεγγίζει λίμνες και φορτώνει πάνω από 6.000 λίτρα νερού αδειάζοντάς τα πάνω σε μαινόμενες φωτιές. Δούλευε στην Αλάσκα μεταφέροντας μεγάλα φορτία. Είναι φανατική οπαδός των αγώνων ταχυτήτων και ως εκ τούτου είναι ερωτευμένη με τον Ντάστι. Δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό της, όταν εκείνος εμφανίζεται, για να εκπαιδευτεί.

PLANES FIRE & RESCUE

Γουίντλίφτερ (WindlifterΠρόκειται για ένα ελικόπτερο βαρέως τύπου που μπορεί να ανυψώσει μια ντουζίνα από δέντρα ή μια τεράστια δεξαμενή γεμάτη επιβραδυντικό υλικό για φωτιές. Η ινδιάνικη καταγωγή και η στενή επαφή του Γουίντλίφτερ με τη φύση, του επιτρέπουν να διαισθάνεται τις φωτιές, πριν αυτές εκδηλωθούν. Ένας πρώην ξυλοκόπος που έγινε πυροσβέστης, για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του. Δεν υπάρχει αποστολή που να μην μπορεί να φέρει εις πέρας.

PLANES FIRE & RESCUE

Καντ Σπίνερ (Cad Spinner) Ο Καντ Σπίνερ είναι ο επιστάτης του πάρκου. Πρόκειται για ένα πολυτελέστατο τζιπ που μάλλον θα ταίριαζε πιο πολύ σε κάποιο κυριλέ γκολφ club παρά στην εξοχή. Είναι τρομερά εγωκεντρικός και σκέφτεται μόνο τα χρήματα. Ο Καντ δε θα διστάζει να κόψει ένα μεγάλο κομμάτι από το budget που αφορά στη δασοπροστασία.

PLANES FIRE & RESCUE

Μέιντέϊ (Mayday) Το γέρικο φορτηγό Μέιντέϊ είναι πυροσβέστης στην περιοχή από… πάντα. Είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, αλλά με τα χρόνια έχει χάσει λίγη από την ταχύτητά του. Ακόμη, οι σωλήνες του έχουν μονίμως διαρροή και δεν μπορεί να δει και πολλά χωρίς τα γυαλιά  του.

PLANES FIRE & RESCUE

Μαρού (Maru) Ο Μαρού είναι ένα ρυμουλκό. Είναι αρκετά φιλικός και καμιά φορά γίνεται κάπως σαρκαστικός. Με τα budget να έχουν συρρικνωθεί αισθητά, πολλά μέρη του Μαρού είναι χειροποίητα και πατέντες. Το motto του σχετικά με αυτό είναι το εξής: “Είναι καλύτερα και από καινούργια”.

PLANES FIRE & RESCUE

O Χάρβεϊ και η Γουίνι έχουν γνωριστεί εδώ και πολλά χρόνια, όταν ο πρώτος ήταν υπεύθυνος σε ένα κατάστημα με λάστιχα για τροχόσπιτα και η δεύτερη δούλευε ως μοντέλο. Το αγαπημένο ζεύγος ταξιδεύει στο Piston Peak Park, για να γιορτάσει τα 50 χρόνια έγγαμου βίου.

PLANES FIRE & RESCUE

 Ο Τζάμερ (Ol’ Jammer) είναι ένα πιστό και αξιόπιστο τουριστικό λεωφορείο που βρίσκεται στο Piston Peak εδώ και 72 χρόνια. Γνωρίζει κάθε μονοπάτι, ρυάκι, βράχο και δέντρο της περιοχής. Αυτό το σκληραγωγημένο τουριστικό λεωφορείο με την ευγενική ψυχή είναι πρόθυμο να μοιραστεί τις ατελείωτες γνώσεις του σχετικά με την ιστορία του πάρκου με τους πολυάριθμους καθημερινούς επισκέπτες.

PLANES FIRE & RESCUE

Ο Κάμπι (Cabbie) είναι ένα χαρούμενο πρώην στρατιωτικό μεταφορικό αεροπλάνο που έριχνε οχήματα πίσω από τις γραμμές του εχθρού στην Κορέα. Τώρα, ρίχνει Smokejumpers (επίγειοι πυροσβέστες που πέφτουν κοντά στις πυρκαγιές και φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες, σκάβοντας και κόβοντας δέντρα). Η όλη φάση μοιάζει κατά πολύ με τις μάχες που είχε εμπλακεί στο παρελθόν, απλά τώρα δεν υπάρχει κάποιος που να τον πυροβολεί. Με τη δυναμική που διαθέτει, μπορεί να κουβαλήσει τους Smokejumpers πολλά χιλιόμετρα μακριά.  

PLANES FIRE & RESCUE

Ο Πουλάσκι (Pulaski) είναι υπεύθυνος για τα κτήρια και τις γέφυρες του Piston Peak. Κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τα προστατεύσει. Διαθέτει μια δεξαμενή χωρητικότητας 7,5 χιλιάδων λίτρων και έχει την ικανότητα να εκτοξεύει περίπου 3.000 λίτρα νερού το λεπτό.

PLANES FIRE & RESCUE

Οι Smokejumpers είναι μια ατρόμητη ομάδα επίγειων πυροσβεστών. Αρχηγός τους είναι η Ντάιναμαιτ (Dynamite) που από το όνομά της και μόνο καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να την τσιτώσεις, αφού διαθέτει “εκρηκτικό” ταμπεραμέντο.  Η Πάινκοουν (Pinecone) έχει για όπλο της μια τσουγκράνα, για να καθαρίζει κλαδιά, χόρτα και μπάζα. Πρόκειται για ένα άνετο τυπάκι από το νότο. O Άβαλανς (Avalanche) που ονομάστηκε έτσι, αφού ήταν η αιτία σχηματισμού μιας τεράστιας χιονοστιβάδας στο παρελθόν – η συμπαθής μπουλντόζα, όμως, ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία ανάμιξη με το περιστατικό. Ο σκληρός και ατρόμητος Μπλακάουτ (Blackout) που μια φορά είχε κόψει κατά λάθος ένα καλώδιο της Δ.Ε.Η. βυθίζοντας έναν ολόκληρο οικισμό στο σκοτάδι και παθαίνοντας ταυτόχρονα ηλεκτροπληξία, γεγονός που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη του. Ο Ντριπ (Drip), ένας εξωστρεφής και κοινωνικός τύπος που μονίμως χάνει λάδια.

PLANES FIRE & RESCUE

Ο υπουργός εσωτερικών (Secretary of the Interior) έχει πολλές αρμοδιότητες, αλλά η πιο σημαντική από αυτές είναι η επίβλεψη και η διατήρηση των εθνικών δρυμών. Είναι τραχύς και του αρέσει να περνά το χρόνο του στη φύση. Δεν βρίσκεται σχεδόν ποτέ στο γραφείο του στην Ουάσιγκτον, αλλά επισκέπτεται συνέχεια τα δάση και τα πάρκα προσπαθώντας να διαδώσει σε όλους την ιδέα για τη διατήρηση και προφύλαξή τους.  

PLANES FIRE & RESCUE

Όταν συμβεί ένα ατύχημα σε ένα αεροδρόμιο, ο Ράικερ (Ryker) όχι μόνο γνωρίζει τι να κάνει, αλλά έχει γράψει και βιβλίο σχετικά. Τίποτα δεν μπορεί να ξεφύγει από το άγρυπνο μάτι αυτού του ανακριτή.

PLANES FIRE & RESCUE

Το 1978, ο Νικ Λόπεζ (NickLoopnLopez) πρωταγωνιστούσε σε μια τηλεοπτική σειρά που αφορούσε σε 2 ελικόπτερα της αστυνομίας τα οποία περιπολούσαν τους δρόμους. Ήταν πολύ αγαπητός στο αμερικάνικο κοινό. Ήταν ατίθασος και πήρε το ψευδώνυμό του από τη χαρακτηριστική ακροβατική μανούβρα που κανένα άλλο ελικόπτερο δεν μπορούσε να εκτελέσει.

Αεροπλάνα 2-Ιπτάμενοι Πυροσβέστες

Σκηνοθεσία: Roberts Gannaway

Σενάριο: Jeffrey M. Howard

Executive Producer: John Lasseter

Ακούγονται: Γιώργος Καπουτζίδης, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Γιώργος Λιάντος, Γιώτα Μηλίτση, Δημήτρης Μάριζας, Φοίβος Ριμένας, Κώστας Δαρλάσης, Ηλίας Ζερβός, Χρήστος Σαπουντζής, Ντίνος Σούτης, Νίκος Νίκας, Χρήστος Συριώτης, Ινώ Στεφανή, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Άλκης Ζερβός, Δημήτρης Δημόπουλος

Ακούγονται επίσης: Μανώλης Γιούργος, Ανδρέας Ρήγας, Βασίλης Αξιώτης, Χαρά Ζησιμάτου, Νίκος Παπαδόπουλος, Μαρία Πλακίδη, Στέλιος Ψαρουδάκης

Διάρκεια: 77΄

28 Αυγούστου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Leave a Reply