Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ

Το Ίδρυμα Β.& Μ. Θεοχαράκη και η καλλιτεχνική ομάδα «Λόγου Παίγνιον» παρουσιάζουν τη μουσική παιδική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο». Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται για κοινό μία Κυριακή το μήνα και καθημερινές μέρες για σχολεία. Το έργο ξεκινά με αφορμή το κλασσικό μουσικό παραμύθι που έγραψε ο Σεργκέι Προκόφιεφ στις αρχές του 20ου αιώνα με σκοπό να φέρει τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας.
Στο «…παγίδα για πιάνο» όμως, όλα αλλάζουν. Τα μουσικά θέματα του παραμυθιού, ερμηνευμένα από έναν πιανίστα επί σκηνής, θα συνοδεύσουν ένα διαφορετικό παραμύθι -πιο δίκαιο για το λύκο- και θα γίνουν αφορμή για παιχνίδια που θα σκαρφιστούν οι δύο ηθοποιοί. Στα παιχνίδια αυτά καλούνται να συμμετέχουν και τα παιδιά – θεατές με στόχο αφενός να μυηθούν στη δημιουργική μουσική ακρόαση και αφετέρου να ευαισθητοποιηθούν σε ό,τι αφορά στη σχέση των ανθρώπων με τη φύση και ειδικότερα στην προστασία ειδών προς εξαφάνιση, όπως είναι ο λύκος.
Το κείμενο και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Παναγιώτης Τσιρίδης. Πιάνο παίζει ο Νίκος Δρογώσης και τους δύο ρόλους ερμηνεύουν η Μαριάνθη Φωτάκη και ο Ελευθέριος Βασιλάκης. Τα σκηνικά έχει κάνει ο Κωσταντής Μιχαλακέας και τους φωτισμούς ο Γεράσιμος Δενδρινός. Την οργάνωση της παραγωγής έχουν αναλάβει η Δώρα Θανοπούλου και η Έλενα Λάμπρου. Όλοι οι συντελεστές της παράστασης ανήκουν στην ομάδα «Λόγου Παίγνιον» που έχει ως αντικείμενό της τη σχεδίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία με κεντρικούς άξονες την ψυχαγωγία, την τέχνη και τη γλώσσα.
Πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες και τις ώρες των παραστάσεων καθώς και τη δυνατότητα on line κράτησης εισιτηρίων μπορεί να βρει κανείς στο site του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη στο www.thf.gr

Κυριακάτικες παραστάσεις για κοινό: 16 Φεβρουαρίου, 16 Μαρτίου, 27 Απριλίου

Ώρα έναρξης: 11.00

Εισιτήριο: 10 €

Για σχολεία: Από 30 Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Μαΐου

Ώρα έναρξης: 10.00

Εισιτήριο: 6 €

Οι παραστάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν και στον χώρο των σχολείων, σε καθημερινές και κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα Λόγου Παίγνιον (www.logoupaignion.com, 6974188933, 6973823425). 

Ίδρυμα Β.& Μ. Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
106 71, Αθήνα
Τ: 210-3611206F: 210-3611380
E: info@theocharakis-foundation.gr 
W: www.thf.gr

Leave a Reply