ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ

περίπατοςΈναν ανοιξιάτικο, θεματικό περίπατο κάτω από την Ακρόπολη, διοργανώνει την Κυριακή 30 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί, το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Ο περίπατος θα ξεκινήσει από την ιστορική οδό Τριπόδων, όπου είναι και η έδρα του μουσείου, και θα συνεχιστεί στις γειτονιές της Πλάκας, παρέα με τις πιο ρομαντικές ιστορίες που διαδραματίστηκαν στη σκιά της Ακρόπολης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια του περιπάτου, μικροί και μεγάλοι θα ακούσουν ιστορίες αληθινές, ιστορίες μυθιστορηματικές, ιστορίες κινηματογραφικές… Από τον Περικλή Γιαννόπουλο και τη Σοφία Λασκαρίδου μέχρι τους ήρωες της «Μενεξεδένιας πολιτείας», από την «Ανθισμένη αμυγδαλιά», μέχρι τον Μιμήκο και τη Μαίρη, από τον Αντωνάκη και την Ελενίτσα μέχρι τον Αντώνιο και την Κλεοπάτρα, μέσα από ιστορίες και λογοτεχνικά κείμενα οι ρομαντικοί ήρωες θα «ζωντανέψουν» στα στενά της Πλάκας. 

Ο περίπατος είναι εμπνευσμένος από κείμενα των Γιώργου Σεφέρη, Κωστή Παλαμά, Άγγελου Τερζάκη, Κώστα Βάρναλη, Byron, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Φιλομήλας Λαπατά, Καρολίνας Μέρμηγκα, Φρέντυ Γερμανού κ.ά. Οδηγός-ξεναγός θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Μετά τον περίπατο, οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν τα διάσημα γλυκά του Ζαχαροπλαστείου Παπαπαρασκευά στην αυλή του Μουσείου. 

Πλη­ρο­φο­ρίες:

Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα, τηλ. 210 3250341/ info@ekedisy.gr

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο. Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Leave a Reply