ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

Η αγαπημένη Κάρμεν Ρουγγέρη, με χρόνια εμπειρίας στο παιδικό θέατρο, μας καλεί φέτος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  για να ζωντανέψει το παραμύθι των παραμυθιών, την «Οδύσσεια» του Ομήρου.  Έτσι θα μπορέσουμε να χαρούμε μικροί και μεγάλοι, σε ένα καινούργιο ανέβασμα, το έργο του μεγαλύτερου ποιητή όλων των αιώνων, που έζησε τον 8ο π.Χ αιώνα και ύμνησε τα κατορθώματα του Οδυσσέα, του βασιλιά της Ιθάκης, μετά την αποχώρηση των Ελλήνων από την Τροία.

+θ++_Ξ_Δ_Δ+_+¦+- 1

Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο… Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας – εχθρός του Οδυσσέα – λείπει σε ταξίδι.  Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος.  Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση.  Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει.  Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή.  Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του, τον βλέπει.  Θυμώνει.  Σηκώνει φουρτούνα. Διαλύει τη σχεδία.  Ναυαγός, βγαίνει στο νησί των Φαιάκων.  Εκεί τον συναντά η βασιλοπούλα Ναυσικά και τον οδηγεί στους γονείς της που τον φιλοξενούν.  Αποκαλύπτει ποιος είναι κι αρχίζει να διηγείται τις περιπέτειές του.  Πώς ξεκίνησε με 12 καράβια κι έφτασε στους Κίκονες πρώτα, μετά στους Λωτοφάγους, στην Αιολία, στους Λαιστρυγόνες, στην Κίρκη ύστερα. Πως έφτασε στον Κάτω Κόσμο, πως κινδύνεψε από τις Σειρήνες, πώς γλύτωσε από τη Σκύλα και Χάρυβδη, πώς έφτασε στο Νησί του Ήλιου, πώς κατέληξε στην Καλυψώ.  Συγκινημένοι, οι βασιλείς των Φαιάκων, τον στέλνουν με ένα μαγικό καράβι πίσω στην Ιθάκη.  Να, τώρα, ο Οδυσσέας μας στην όμορφη πατρίδα του…  

+θ++_Ξ_Δ_Δ+_+¦+- 4

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-σκηνοθεσία:  Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-κοστούμια:    Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί:  Πέτρος Γάλλιας
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση, VideoArt:  Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι & επιλογή τραγουδιών:  Ανδρέας Κουλουμπής
Σπαθογραφίες:  Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Βοηθός Ενδυματολόγου:  Έρρικα Αλαμάνου
Οργάνωση Πρόβας:  Μαρία Μωραγιάννη, Δάφνη Μιλτιάδου
Υπεύθυνη Γραφείου Παραγωγής:  Ειρήνη-Ρεγγίνα Δούκα
ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τάσος Παπαδόπουλος, Χριστίνα Κουλουμπή, Πέτρος Κιοσές, Ίρις Πανταζάρα, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Θανάσης Τσιδίμης, Άγγελος Χατζάς, Νεκτάριος Φαρμάκης, Σωτήρης Σουριανός.

Στο ρόλο της Αντίκλειας και της Ευρύκλειας η Κάρμεν Ρουγγέρη!

+θ++_Ξ_Δ_Δ+_+¦+- 2

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης απευθύνει κάλεσμα στους ξένους επισκέπτες της πόλης που αναζητούν την ουσιαστική επαφή με τον σύγχρονο πολιτισμό. Στους έμπειρους ταξιδιώτες που δε στέκονται σε μία «επιφανειακή» και «τυποποιημένη» σχέση με την πρωτεύουσα, αλλά επιθυμούν να τη γνωρίσουν βαθύτερα, γνωρίζοντας κάθε της πρόσωπο. Συμμετέχοντας στην προσπάθεια ανάδειξης της Αθήνας σε δημοφιλή προορισμό City Break τουρισμού, ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες της πόλης με το παραμύθι των παραμυθιών, την «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» του Ομήρου, του μεγαλύτερου ποιητή των αιώνων. Κατόπιν συνεννόησης, η παράσταση θα προβάλλεται και με αγγλικούς υπέρτιτλους.

+θ++_Ξ_Δ_Δ+_+¦+- 3

Κάθε Κυριακή για το κοινό και ομαδικές κρατήσεις στις 11:30 & 15:30, καθημερινά για σχολεία και συλλόγους στις 10:00
Κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους:  Δευτέρα – Παρασκευή 08:30-14:30
Τηλ: 215 550 8270  &  210 34 18 579,  E-mail:  karmenodysseia@gmail.com
Εισιτήρια προπωλούνται και στην TicketServices, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206 τκ 177 78, Ταύρος

No Responses

Leave a Reply