ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Αισθητικό Δάσος ΥμηττούΜια ακόμα ανοιξιάτικη, οικογενειακή εξόρμηση στο ολάνθιστο τοπίο στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού προτείνει η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών για το Σάββατο 6 Μαΐου. Το ραντεβού είναι στις 11.00 το πρωί, στο χώρο της Φιλοδασικής, πίσω από τη Μονή Καισαριανής. 

«Μάη μου,  καλέ μου μήνα, να’ σουν δυο φορές το χρόνο!»

Γονείς και παιδιά θα περπατήσουν στο βουνό, θα γνωρίσουν και θα αναγνωρίσουν μυρωδιές και λουλούδια της άνοιξης.Τα άνθη που μας καλωσορίζουν αυτή την εποχή στο δάσος φέρνουν ιστορίες και πληροφορίες άγνωστες. Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να τις ανακαλύψουν και να διαπιστώσουν πόσο σημαντική είναι η παρουσία των λουλουδιών στη φύση γύρω μας – περισσότερο απ’ ότι είναι στο βάζο του σπιτιού μας!

Μια βόλτα στο ανθισμένο τοπίο, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, με ιστορίες και τραγούδια για τα λουλούδια, με χρώματα και αρώματα του Μάη… Η κάθε οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να εμπνευστεί και να δημιουργήσει ένα μοναδικό έργο τέχνης και, φεύγοντας, θα φυτέψει ένα ανοιξιάτικο λουλούδι σε ένα γλαστράκι το οποίο θα πάρει μαζί, για να το φροντίζει στο σπίτι.
Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!) 

ΠΟΤΕ: Σάββατο 6 Μαΐου 2017, ώρα 11.00 – 13.00 (Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα)

ΠΟΥ: Στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού,  πίσω από την Μονή Καισαριανής

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας 

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό. 

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει. Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών. Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044

Leave a Reply