Η ΜΥΛΩΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Ο Χώρος Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ υποδέχεται τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος με την παράστασή της «η Μυλωνού» κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, μόνο για 6 παραστάσεις,  από την 1η Μαρτίου μέχρι και τις 5 Απριλίου!

Η παράσταση είναι διαδραστική, με ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα και κουκλοθέατρο με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης. Επί σκηνής ξετυλίγονται τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια: «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο. Κοντά στους ηθοποιούς, τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά. Γίνονται βασιλιάδες και βασίλισσες, καβουράκια και φιδάκια, λαγοί, μέδουσες, βατραχάκια και διαμορφώνουν την εξέλιξη της δράσης με τις ιδέες και τις σκέψεις τους για την αγάπη, τη φιλία, την εμπιστοσύνη, το φόβο και το θάρρος. Τέλος αναλαμβάνουν δράση και αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο τα παραμύθια…

«Η Μυλωνού» απευθύνεται σε παιδιά από τριών ετών και τις καθημερινές ταξιδεύει με δυο βαλίτσες και τα μουσικά της όργανα μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος.

Συνεργάτης σκηνοθέτης-μουσική: Πέτρος Δαμουλής.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αθηνά Αλεξοπούλου, Γιάννης Μπουραζάνας, Δώρα Σαμψώνα, Συμεών Τσακίρης.

Το διαδραστικό μέρος της παράστασης έχει επιμεληθεί επιστημονικά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

www.mikrosnotos.gr | www.facebook.com/MikrosNotos                                               
MikrosNotos-MYLONOY-2014-LowRes21

 Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι

ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΙΣΟΓΕΙΟ», Αγίου Δημητρίου 14, Κηφισιά

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά με ανανεωμένα διαδραστικά παιχνίδια για τα παιδιά.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 8 ευρώ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6972 891296  

Για τους εκπαιδευτικούς παιδικών σταθμών και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δίνεται πρόσκληση.  Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο  6972 891296 και η επίδειξη της εκπαιδευτικής ταυτότητας.  

Leave a Reply