Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

“Κάτι περίεργο συμβαίνει στο Λούβρο! Εξαφανίστηκε ο σπουδαιότερος πίνακας όλων των εποχών. Μπορείς να βοηθήσεις να βρεθεί ο ένοχος;
Μάθε την ιστορία της Μόνα Λίζα, γνώρισε τον δημιουργό της, ακολούθησε τα βήματα, λύσε γρίφους, αποκάλυψε ανεξιχνίαστα μυστικά και γίνε κι εσύ ένας μυστικός πράκτορας της τέχνης!”

Ποιος έκλεψε την Μόνα Λίζα; Βρες τον δράστη μέσα από ένα μοναδικό εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα ιστορίας της τέχνης για παιδιά! Ο πολιτιστικός φορέας «Λιτρίβι – Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση» σας προσκαλεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην Athens Comics Library στο χώρο του Impact Hub Athens, σ’ ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα ιστορίας της τέχνης μόνο για παιδιά.

Η ιστορικός τέχνης Ειρήνη Περσίδου, κατανοώντας τα αναρίθμητα οφέλη της επαφής των παιδιών με την τέχνη και πιστεύοντας πως τα έργα τέχνης αποτελούν έναν πολύτιμο θησαυρό στην εκπαιδευτική πράξη, πραγματοποιεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο στοχεύει στο να καλλιεργηθεί ο στοχασμός, η παρατηρητικότητα, η αυτογνωσία, η επικοινωνία ιδεών, η εφευρετικότητα και η δημιουργικότητα των παιδιών. Τα παιδιά, θα γνωρίσουν την ιστορία της πολυσυζητημένης Μόνα Λίζα, θα κατανοήσουν την καλλιτεχνική της αξία, θα παίξουν και θα διασκεδάσουν έχοντας τον ρόλο του μυστικού πράκτορα, προκειμένου η φαντασία να τους ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της τέχνης!

Αφίσα Ο μυστικός Πράκτορας της Τέχνης

Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο stopaliolitrivi@gmail.com, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης, τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο & ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Tip: Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν τον καφέ & την ανάγνωση της εφημερίδα τους στην αυλή του Impact Hub Athens κατά την διάρκεια του προγράμματος.

Διάρκεια προγράμματος: 1 ½ ώρα
Κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί:
10 ευρώ  (τα υλικά προσφέρονται)

Για περιορισμένο αριθμό θέσεων 

Διοργάνωση «ΛΙΤΡΙΒΙ – ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ»
Καραϊσκάκη 28, Αθήνα (Ψυρρή)
http://www.stopaliolitrivi.gr
stopaliolitrivi@gmail.com 

Leave a Reply