ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ-ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Tο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν παρουσιάζει μια νέα, φαντασμαγορική παράσταση, γεμάτη από συναρπαστικές ιστορίες από τα πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. “Χανς Κρίστιαν Άντερσεν-Μια  ζωή σαν παραμύθι”στην οποία, μέσα από την αστείρευτη φαντασία και την έντονη σκέψη του νεαρού Άντερσεν, ζωντανεύουν οι ήρωες του στη σκηνή! – εμφανίζονται για να πουν την ιστορία τους, να ζήσουν τις μεγάλες περιπέτειές τους, αλλά και να συνομιλήσουν με τον Χανς Κρίστιαν. Μπλέκεται η πραγματικότητα με τον μύθο και μεταφερόμαστε σε έναν μαγικό κόσμο, όπου όλα μπορούν να συμβούν! Έτσι μεταμορφώνεται μερικές φορές ακόμα και ο ίδιος ο Άντερσεν και γίνεται κεντρικός ήρωας σε ένα δικό του παραμύθι ! Και βέβαια, αφού ο ίδιος διαθέτει μια πολύ καλή φωνή, η ιστορία αυτή είναι πλημμυρισμένη από μουσική και τραγούδι. Η Άνδρη Θεοδότου, μετά από τον «Πινόκιο», τον «Αλαντίν» και τον «Μολυβένιο Στρατιώτη» που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους θεατές στο Θέατρο Τέχνης, υπογράφει για ακόμα μια φορά την θεατρική διασκευή και τους στίχους των πρωτότυπων τραγουδιών στην φετινή παράσταση. Η σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη δίνει έμφαση στις ερμηνείες, μέσα από τη σωματική έκφραση και τους ευρηματικούς αυτοσχεδιασμούς, που πάντα γοητεύουν τόσο πολύ τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους θεατές. Όπως πάντα στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, όλοι οι ηθοποιοί τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής. 

ΥΠΟΘΕΣΗ: Κεντρικός ήρωας του έργου είναι  ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ένα δεκατετράχρονο αγόρι που φεύγει από μια μικρή πόλη της Δανίας για να αναζητήσει την τύχη του στην πρωτεύουσα. Ελεύθερο πνεύμα ο ίδιος, με το χάρισμα να φτιάχνει υπέροχα παραμύθια, καταφέρνει τελικά να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής. Και ενώ η αρχή της σταδιοδρομίας του φαντάζει αποκαρδιωτική, με το πείσμα και το θάρρος, που διαθέτει, γίνεται ο αγαπημένος των παιδιών και ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς όλων των εποχών.

1392032_711723155505816_1247430256_n

Στον μαγικό κόσμο του Άντερσεν θα συναντήσουμε τον Μεγάλο Αυτοκράτορα, υπουργούς, ακόμα και την σοβαρή και παγωμένη βασίλισσα, μα θα δούμε και πρίγκιπες και πριγκίπισσες, που χορεύουν ροκ εν ρολ! Θα γνωρίσουμε ένα χοιροβοσκό με vespa, έναν ερωτευμένο καπνοδοχοκαθαριστή, την εύθραυστη βοσκοπούλα και άλλα πρόσωπα-έκπληξη από τα παραμύθια του. Ακόμα, θα έρθουν στη σκηνή για να μας δείξουν την ιστορία τους, η μάγισσα με το καζάνι που μεταμορφώνει τα πάντα, γοργόνες που γιορτάζουν γενέθλια στο βυθό της θάλασσας και ένας κινέζος από πορσελάνη που τραγουδάει όπερα(!). Θα μάθουμε για ένα τόσο δα μπιζέλι κρυμμένο ανάμεσα σε πουπουλένια στρώματα, για αόρατες βασιλικές στολές, για μια τραγουδίστρια που έχει φωνή αηδονιού – ή ένα αηδόνι που έχει φωνή τραγουδίστριας;  Η ιστορία του ασχημόπαπου Άντερσεν που μεταμορφώθηκε σε κύκνο ξυπνά ξανά και μας μιλάει για την επιμονή και την υπομονή που ανταμοίβονται, όταν πιστεύουμε βαθιά στα όνειρά μας

Η εντυπωσιακή σκηνογραφία και τα περίτεχνα κοστούμια είναι του Πάρη Μέξη. Η πρωτότυπη μουσική και η μουσική επιμέλεια της παράστασης είναι του Νίκου Τσέκου. Θα ακούσουμε μουσική από διαφορετικές εποχές που αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα που έχουν όλα τα παραμύθια του Άντερσεν. Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με χορό, μουσική και τραγούδι.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης
Θεατρική Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνικά-Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Χορογραφίες: Μαρίζα Τσίγκα
Κοστούμια-βοηθός σκηνογράφου: Μαντώ Ψυχουντάκη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιωάννα Κανελλοπούλου, Αλέξανδρος Πέρρος,  Αυγουστίνος Κούμουλος, Ζαφειρία Δημητροπούλου, Γωγώ Καρτσάνα, Κώστας Σιλβέστρος, Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά και Κωνσταντίνος Ευστρατίου


Πότε: Κυριακή, ώρα 11.00 & 15.00 και καθημερινές παραστάσεις για σχολεία
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ-παιδικό, 12 ευρώ-συνοδοί, 7 ευρώ για σχολεία

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ
Φρυνίχου 14, Πλάκα
210 3222464 & 210 3236732
Ώρες και ημέρες λειτουργίας ταμείου: καθημερινά 10.00- 13.00 και 17.00-22.00

Leave a Reply