ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ… ΓΕΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΗ

Την Κυριακή 8/11, στις 11.30 π.μ., ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα ,ως  «πολυτεχνίτης», τρέχει μαραθώνιο γέλιου στο πανί, στις «Φιγούρες & Κούκλες» !

Ένα ταξίδι του Καραγκιόζη πίσω στο χρόνο και στα παλιά πλανόδια επαγγέλματα που δεν υπάρχουν πια, παρουσιάζεται με δεκάδες περίτεχνες σκαλιστές φιγούρες που ζωντανεύουν μοναδικά στο πανί και με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια να ντύνουν τα κατορθώματα της γνωστής σκιοπαρέας .

«Ο Καραγκιόζης πολυτεχνίτης» είναι μια παράσταση «σταθμός» στην ιστορία του θεάτρου σκιών. Ο Τάσος Κώνστας την εμπνεύστηκε και την ανέβασε στο πανί το 2005 και ο δάσκαλος της τέχνης του θεάτρου σκιών Ευγένιος Σπαθάρης τη «στόλισε» με τη φωνή του -στα αφηγηματικά μέρη- επισφραγίζοντας έτσι τη μακρόχρονη συνεργασία δάσκαλου και συνεχιστή. Μάλιστα, δάσκαλος και μαθητής παρουσίασαν αρκετές φορές μαζί την παράσταση αυτή και χιλιάδες μαθητές, με ξεναγό τον Καραγκιόζη, έχουν ταξιδέψει, όλα αυτά τα χρόνια μέσα από αυτή την παράσταση, στον κόσμο του θεάτρου σκιών και σε λαογραφικά μονοπάτια, φυσικά… γελώντας!

ΣΠΑΘΑΡΗΣ & ΚΩΝΣΤΑΣ

Το 2012, ο Τάσος Κώνστας διασκεύασε τον «Πολυτεχνίτη» σε θεατρικό έργο, που ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη», υπό τη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Καζάκου, από το θίασο «Ξυπόλητο Τάγμα». Μετά από το ταξίδι του στο θεατρικό σανίδι, ο «Καραγκιόζης πολυτεχνίτης»  επιστρέφει στο πανί του , εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, στο στέκι του στην Πλάκα, για να κάνει νέους φίλους αλλά και για να ξανασυναντηθεί με τους  παλιούς που μεγάλωσαν.

Την παράσταση θεάτρου σκιών, στην πρωτότυπη μορφή της, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε  όσοι βρεθείτε  στις «Φιγούρες & Κούκλες» αυτή την Κυριακή.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 3,5 ετών και καλό θα ήταν να εξασφαλίσετε τις θέσεις σας τηλεφωνικά πριν πάτε να γνωρίσετε ή να ξαναδείτε τον «Καραγκιόζη πολυτεχνίτη»!

MPERNTES FLISVOS

«Ο Καραγκιόζης πολυτεχνίτης», του  Τάσου Κώνστα

Πότε: Κυριακή 8/11 στις 11.30 π.μ

Διάρκεια: 50΄

Γεν. είσοδος: 5 ευρώ

«ΦΙΓΟΥΡΕΣ & ΚΟΥΚΛΕΣ»
Τριπόδων 30 Πλάκα (μετρό Ακρόπολη)
Τηλ. 210 3227507 

Leave a Reply