ΚΟΥΜΠΑ: ΜΙΑ ΖΕΒΡΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ

Το “Kούμπα: Μία Ζέβρα και Μισή” είναι μια απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων από τη Νότιο Αφρική με γερές δόσεις χιούμορ και έντονης δράσης. Με εντυπωσιακά τοπία, άρτια εφέ και αξέχαστους χαρακτήρες, η ταινία ξετυλίγει μια διασκεδαστική και γεμάτη ελπίδα ιστορία ενηλικίωσης μιας νεαρής ζέβρας, της οποίας η διαφορετικότητα θα την οδηγήσει σε περιπέτειες που θα αλλάξουν τη ζωή της και τη θέση της στον κόσμο.

Kba_Khumba_Jnr_008_024

Σύνοψη: Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο, ακόμα και στην περίπτωση μιας ζέβρας. Ο Κούμπα είχε την ατυχία να γεννηθεί με τις μισές του ραβδώσεις και έτσι το προληπτικό κοπάδι του τού αποδίδει την ξαφνική ξηρασία που έχει πλήξει την περιοχή. Η νεαρή ζέβρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει, για να βρει τον θρυλικό νερόλακκο, όπου οι πρώτες ζέβρες απόκτησαν τις ρίγες τους. Στο ταξίδι του αυτό, ο Κούμπα θα έχει για συνοδοιπόρους μια θρασύτατη αντιλόπη και μία φανταχτερή στρουθοκάμηλο, ενώ θα γνωρίσει ένα σωρό εκκεντρικούς χαρακτήρες. Η πραγματική πρόκληση θα έρθει, όταν στον δρόμο του εμφανιστεί μια άγρια λεοπάρδαλη.

Kba_Gemsbok_Phango_089_010

Η περιπέτεια του Κούμπα

Ο Κούμπα φεύγοντας από το κοπάδι είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον  Φάνγκο, την τυραννική λεοπάρδαλη που τρομοκρατεί όλα τα ζώα στο Μεγάλο Καρού. Ο Φάνγκο γεννήθηκε βλέποντας μόνο από το ένα μάτι και γι’ αυτό το λόγο απορρίφθηκε και εγκαταλείφθηκε από την οικογένειά του, όταν ήταν ακόμη μωρό. Είναι εξαιρετικά προληπτικός και περιμένει εδώ και πολλά χρόνια μια ζέβρα που έχει μόνο τις μισές ραβδώσεις. Σύμφωνα με έναν αρχαίο μύθο, αυτή η ζέβρα, θα τον μετατρέψει στον πιο ισχυρό κυνηγό που έχει υπάρξει ποτέ. Ο Κούμπα αγνοεί πλήρως αυτόν τον μύθο και τις προθέσεις του Φάνγκο.

Kba_MamaV_Bradley_033_038
Μετά τη συνάντησή του με ένα θρασύτατο Αγριόσκυλο, ο Κούμπα θα γκρουπαριστεί με δύο πολύ ιδιότροπους χαρακτήρες, μια μεγαλόσωμη αντιλόπη που λέγεται Μαμά-Βι και μια φανταχτερή, αλλά μες στην ανασφάλεια στρουθοκάμηλο, τον Μπράντλυ. Οι δυο τους θα ακολουθήσουν τον Κούμπα στην περιπέτειά του. Δεν γνωρίζουν, όμως, ότι ο Φάνγκο έχει γίνει η σκιά τους, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σκοπό του.

Kba_Bradley_033_009

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ο Κούμπα θα συναντήσει διάφορους περίεργους χαρακτήρες. Ένα κοπάδι από αντιλόπες που μεταναστεύουν, για να βρουν πιο εύπορα και ασφαλή βοσκοτόπια. Μια μποέμ κοινότητα που ζει με ασφάλεια σε έναν εθνικό δρυμό που προσφέρει όλες τις ανέσεις. Έναν λαγό που ζει κοντά σε ποτάμια με το είδος του να είναι υπό εξαφάνιση. Μια αγέλη μοχθηρών τρωκτικών που λατρεύουν τον πανίσχυρο Μαύρο Αετό και ένα ανισόρροπο πρόβατο που ζει μόνο του σε μια εγκαταλειμμένη φάρμα.

Kba_Khumba_Bradley_Rabbit_043_058
Οι εντάσεις μεταξύ των τριών συνοδοιπόρων σιγά σιγά κορυφώνονται καθώς σε κάθε τους βήμα εγκυμονεί και ένας κίνδυνος. Όταν δε αντιλαμβάνονται ότι ο χάρτης οδηγεί κατευθείαν στο κρησφύγετο του Φάνγκο, τα παρεάκι σπάει και ο Κούμπα συνεχίζει την αναζήτησή του μόνος.
Έχοντας ξεφορτωθεί τη Μαμά-Βι και τον Μπράντλυ, ο Φάνγκο αντιλαμβάνεται ότι ο Κούμπα συμπτωματικά έρχεται προς αυτόν και επιστρέφει στη σπηλιά του. Οι δύο πρώην συνταξιδιώτες του, όμως, αποφασίζουν να επιστρέψουν και να τον βοηθήσουν. Πίσω στο κοπάδι, ο Σέκο, ο πατέρας του Κούμπα θεωρεί ότι ο γιός του έχει πεθάνει και ότι ο ίδιος έχει απογοητεύσει το κοπάδι του. Αντιλαμβάνεται πως, αν δεν τους οδηγήσει σε μια πηγή με νερό σύντομα, όλοι θα πεθάνουν.

Kba_Fifi_Zuki_Herd_089_033
Μακριά από αυτούς, οι υπόλοιπες ζέβρες, μένουν έκπληκτες, όταν αντιλαμβάνονται ότι ο μικρός είναι ζωντανός, αλλά κατευθύνεται προς τον Φάνγκο. Αποφασισμένος να βρει τον νερόλακκο και να πάρει πίσω τις ρίζες του, ο Κούμπα κατευθύνεται στο καταφύγιο της λεοπάρδαλης. Σε μια επικού μεγέθους τιτανομαχία  καταφέρνει να νικήσει τον Φάνγκο και να βρει τη χαμένη πηγή.

Οι χαρακτήρες

Κούμπα
Πρόκειται για τον ήρωα της ιστορίας. Μπορεί να του λείπουν οι μισές ρίγες, αλλά διαθέτει μπόλικο κουράγιο και αποθέματα θάρρους. Γνωρίζει από πρώτο χέρι πως είναι να είσαι διαφορετικός. Εγκαταλείπει την ασφάλεια του σπιτιού του, για να βρει τις υπόλοιπες ρίγες του και να σώσει το κοπάδι, στο οποίο ανήκει. Σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι, θα γνωρίσει κάθε καρυδιάς καρύδι και θα κάνει νέους ξεχωριστούς φίλους.

Τόμπι
Η Τόμπι είναι κάτι παραπάνω από μια όμορφη ζέβρα. Πρόκειται για τη μοναδική φίλη του Κούμπα και δεν μοιάζει καθόλου με τα υπόλοιπα κορίτσια στο κοπάδι. Δεν την ενδιαφέρουν καθόλου οι συζητήσεις για το ποιο αγόρι έχει τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές ρίγες. Είναι ανοιχτόμυαλη, έχει διάθεση για εξερεύνηση και λέει ανοιχτά τη γνώμη της, ακόμη και αν αυτό πολλές φορές προκαλεί κάποια προβλήματα. Είναι η μοναδική που πιστεύει ότι ο Κούμπα είναι ακόμη ζωντανός και παρασύρει και το υπόλοιπο κοπάδι στην αναζήτησή του.

Μπράντλυ
Fullσαρκαστικός και ισχυρογνώμων. Μπορεί να γίνει πολύ αγενής και ειρωνικός. Όντας, επίσης, νάρκισσος, καμαρώνει πολύ για τα φτερά του. Μεγάλη dramaqueen, επιδιώκει όλη την ώρα να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και να ασχολούνται όλοι μαζί του. Απολαμβάνει τις φροντίδες της Μαμά-Βι , την οποία εκτιμά βαθύτατα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του με τον Κούμπα αντιλαμβάνεται ότι αυτό που τελικά μετράει είναι ο εσωτερικός κόσμος κάποιου και όχι η εξωτερική εμφάνιση.

Μαμά-Βι

Όπως μπορεί να εικάσει κανείς και από το όνομά της, η Μαμά-Βι είναι μια στοργική και υπερπροστατευτική μεγαλόσωμη αντιλόπη. Έχει αναλάβει να φροντίζει με ζήλο τα δύο “παιδιά” της, Κούμπα και Μπράντλυ. Έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται οποιαδήποτε κατάσταση και δεν έχει πρόβλημα να προτάξει τα κιλά της, για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που εγκυμονούν. Είναι ελεύθερο πνεύμα και της αρέσει να ταξιδεύει. Δεν τη φοβίζει τίποτα, εκτός από τις… λεοπαρδάλεις.

Σκαλκ
Πρόκειται για έναν τυχοδιωκτικό χαρακτήρα, ένα παλιοαγριόσκυλο. Μπορεί να ξεμπλέξει, αλλά και να μπλέξει σε οποιαδήποτε κατάσταση. Είναι παρτάκιας και βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις δυνάμεις του. Ως γνήσιο γλειφτρόνι, θα τα βάλει με τον Κούμπα, προκειμένου να κερδίσει την εύνοια του Φάνγκο.

Νάιτζελ
Ο κλαψιάρης της υπόθεσης.  Ίσως να ήταν περισσότερο χρήσιμος, αν δεν μάθαινε τα πάντα τελευταίος. Έχει καθιερώσει το δικό του στιλ στο “τρέχω πανικόβλητος”. Έχει τρομερή έλλειψη συντονισμού. Είναι ψιλό χάλιας στο παρουσιαστικό. Τα μάτια του είναι περίεργα και τα χείλη του πολύ πεταχτά. Ο ενθουσιασμός, όμως, που έχει και η θετική ενέργεια που ξεχειλίζει τον καθιστούν ένα από τα πιο αξιαγάπητα ζώα στο κοπάδι.

Φάνγκο
Ο κακός της υπόθεσης. Έχει πολύ badass στιλάκι και την έχει δει ο βασιλιάς των ζώων. Πρόκειται για μια κακεντρεχή λεοπάρδαλη με πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Θέλει να γίνει πανίσχυρος και να κάνει κακό στους πάντες. Είναι πολύ κυριαρχικός και δεν έχει κανένα φίλο προφανώς, μόνο άλλα ζώα-υποτελείς που επιθυμούν να κερδίσουν την εύνοιά του.

 Khumba_Web_Poster_70x100cm

Από τις 4 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Διάρκεια:83’

Visit:

http://feelgoodentertainment.gr/

www.KhumbaMovie.com

http://www.facebook.com/KhumbaMovie

Leave a Reply