ΟΤΑΝ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΣΟΣ

To Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας και η ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιών ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ μας περιμένουν την Κυριακή 30.3.2014 στις 12:οο με την παράσταση “Όταν η κόκκινη κλωστή χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος”. Ποιος δεν ξέρει την Κοκκινοσκουφίτσα; Ακόμα και πριν να γράψει την ιστορία της (ή μάλλον, μια εκδοχή της ιστορίας της) ο Περώ, κάπου μέσα στον 17 ο αιώνα, το παραμύθι ήταν γνωστό. Ήταν αλλιώτικο, βέβαια, από αυτό που γνωρίσαμε οι περισσότεροι από εμάς διαβάζοντας τα κλασικά παιδικά βιβλία. Όσο για την Κοκκινοσκουφίτσα που θα μας παρουσιάσουν οι Φτουξελευτερία, αυτή είναι ακόμα πιο διαφορετική! Αυτή την εκδοχή, σίγουρα δεν την έχετε ξαναδεί ποτέ.

Υπάρχουν άραγε ξυπνητήρια στο Μεγάλο Δάσος…;
Υπάρχει άραγε σκαντζόχοιρος στο γνωστό παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας…;
Υπάρχουν άραγε κεφάλια γαμπροί… και νύφες ρακέτες…;
Υπάρχουν άραγε Μπακακοί-Καλικάτζαροι με ορέξεις τρελές που μιλούν σε γλώσσες ξένες μαγικές…;
Όταν η κόκκινη κλωστή χάνεται στο μεγάλο δάσος, όλα είναι πιθανά!

Πρόκειται για μια παράσταση κουκλοθέατρου και αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με ζωντανή μουσική και τραγούδια. Κούκλες, αντικείμενα και άνθρωποι συναντιούνται σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει ο φόβος… στον κόσμο της Ελληνικής λαϊκής παράδοσης και μουσικής…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Αφήγηση-κιθάρα :Κωσταντής Μιζάρας
Εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων:Αγγελική Γουναρίδη

Περισσότερα Στοιχεία: Η ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιών ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ αποτελείται από τους: Αγγελική Γουναρίδη (εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων) και Κωσταντή Μιζάρα (ηθοποιό). Η ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα τέλη του 2005 στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, όπου παρουσίασε ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια και διεξήγαγε εργαστήρι κατασκευής για τα παιδιά-θεατές της παράστασης. Στόχος της συνεργασίας έκτοτε, είναι η δημιουργία και η εκτέλεση παραστάσεων στις οποίες το θέατρο και το κουκλοθέατρο παντρεύονται με σκοπό την απόλυτη επικοινωνία κοινού και κουκλοπαιχτών. Η ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ δεν λέει παραμύθια και ιστορίες… ΣΑΣ λέει παραμύθια και ιστορίες.

blog: http://omadaftouxelefteria.blogspot.com/
fb: https://www.facebook.com/ftouxelefteria.puppetry

Διάρκεια: 1 ώρα
Ηλικίες Κοινού: Κατάλληλο για παιδιά άνω των 3 ετών

Εργαστήρι Μελέτης της Παιδικής Ηλικίας
Ιωάννου Φιλήμονος 3 (κάθετος Τιμολέοντος Φιλήμονος), μετρό Μέγαρο ή Αμπελόκηποι 

Leave a Reply