ΟΤΑΝ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΣΟΣ

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, στις 3 μ.μ.,  την ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιών ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ με την παράσταση κουκλοθεάτρου “Όταν η κόκκινη κλωστή χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος”. 

Υπάρχουν άραγε ξυπνητήρια στο Μεγάλο Δάσος…;
Υπάρχει άραγε σκαντζόχοιρος στο γνωστό παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας…;
Υπάρχουν άραγε κεφάλια γαμπροί… και νύφες ρακέτες…;
Υπάρχουν άραγε Μπακακοί-Καλικάτζαροι με ορέξεις τρελές που μιλούν σε γλώσσες ξένες μαγικές…;
Όταν η κόκκινη κλωστή χάνεται στο μεγάλο δάσος… Όλα είναι πιθανά!

Παράσταση κουκλοθέατρου και αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με ζωντανή μουσική και τραγούδια. Κούκλες, αντικείμενα και άνθρωποι συναντιούνται σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει ο φόβος… στον κόσμο της Ελληνικής λαϊκής παράδοσης και μουσικής…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Αφήγηση-κιθάρα :Κωσταντής Μιζάρας
Εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων:Αγγελική Γουναρίδη

Περισσότερα Στοιχεία: Η ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιών ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ αποτελείται από τους: Αγγελική Γουναρίδη (εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων) και Κωσταντή Μιζάρα (ηθοποιό). Η ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα τέλη του 2005 στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, όπου παρουσίασε ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια και διεξήγαγε εργαστήρι κατασκευής για τα παιδιά-θεατές της παράστασης. Στόχος της συνεργασίας έκτοτε, είναι η δημιουργία και η εκτέλεση παραστάσεων στις οποίες το θέατρο και το κουκλοθέατρο παντρεύονται με σκοπό την απόλυτη επικοινωνία κοινού και κουκλοπαιχτών. Η ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ δεν λέει παραμύθια και ιστορίες… ΣΑΣ λέει παραμύθια και ιστορίες.

blog: http://omadaftouxelefteria.blogspot.com/
fb: https://www.facebook.com/ftouxelefteria.puppetry

Διάρκεια: 1 ώρα
Ηλικίες Κοινού: Κατάλληλο για παιδιά άνω των 3 ετών
Είσοδος: 8 ευρώ. Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με την UNIMA ΕΛΛΑΣ σε κάθε παράσταση θα δίνονται 5 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς (που επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας τους και συνοδεύουν έως και δύο παιδιά. Για τη διάθεση των δωρεάν εισιτηρίων στους δικαιούχους-κατόχους κάρτας ανεργίας απαιτείται κράτηση θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα πρωινά μία ώρα πριν την παράσταση, ή τηλεφωνικά στο 210 3418579 με σειρά προτεραιότητας.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος
ΑΘΗΝΑ

Leave a Reply