Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

Στις 4 Ιουλίου 2014 και μόλις το ρολόι δείξει 10.00 ακριβώς έχουμε ραντεβού στο Μουσείο Πειραμάτων! Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και φεύγουμε για μία μικρή απόδραση στην εξοχή… της πόλης! Πώς γίνεται αυτό; Ποιο είναι το μέρος που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, αλλά σε πολλά σημεία του θυμίζει τροπικό σκηνικό; Ο Εθνικός Κήπος είναι μία πράσινη όαση μέσα στην πόλη, κρύβει υπέροχες γωνιές, ιστορικές πληροφορίες, αλλά και αφορμές για παιχνίδι και διασκέδαση! Πάμε να τις ανακαλύψουμε;

Αποβιβαζόμαστε μπροστά από την προεδρική φρουρά, παραλαμβάνουμε τους χάρτες του γρίφου μας και η περιπέτεια ξεκινά. Πρώτη μας δουλειά είναι να προσανατολιστούμε για να αρχίσουμε την αποκωδικοποίηση του μυστικού χάρτη μας. Ο τσολιάς μας καλωσορίζει μόνο με το βλέμμα του, καθώς είναι πάντα επιβλητικός και ακίνητος. Οι λεπτομέρειες της στολής του είναι το κλειδί για τις πρώτες ερωτήσεις και για την είσοδό μας στον κήπο. Πρέπει να είμαστε γρήγοροι, παρατηρητικοί και προσεκτικοί, καθώς οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα μας βοηθήσουν να βρούμε τον τριψήφιο συνδυασμό της κλειδαριάς, που κρατά κλειδωμένα τα βραβεία μας!

είσοδος-από-αμαλίας-ηλιακό-ρολόι-και-ουασιγκτόνιες

Είναι πολλά αυτά που πρέπει να ανακαλύψουμε, όπως το ρωμαϊκό ψηφιδωτό, που βρίσκεται στον κήπο, πώς δουλεύει το ηλιακό ρολόι, ποιοι αναπαριστώνται στα αγάλματα που τον διακοσμούν. Κοιτώντας γύρω μας αναρωτιώμαστε πώς ποτίζονται όλα αυτά τα φυτά; Κάπου κρύβεται ένα αρχαίο υδραγωγείο, πού όμως;

αίγαγροι

Τα ζώα και τα φυτά, όμως έχουν και αυτά να πουν τις δικές τους ιστορίες. Πού πήγαν οι πάπιες της λίμνης; Ποιος φύτεψε τα πιο μεγάλα και παλιά γιούκα της χώρας μας; Εδώ υπάρχουν φυτά μοναδικά στην Ελλάδα, που είναι ζωντανά μνημεία της φύσης. Τα έργα τέχνης, αρχαία και σύγχρονα, τα σπιτάκια του κήπου, μικρά και κουκλίστικα, είναι και αυτά μέρος του κήπου, αλλά και του γρίφου μας. Ανακατέψτε την ιστορία με την οικολογία, χρησιμοποιήστε τη γεωγραφία, προσθέστε και λίγα μαθηματικά και βρείτε το μαγικό αριθμό, που θα φέρει στα χέρια σας το βραβείο του ντετέκτιβ του Εθνικού Κήπου!

ρωμαϊκό-επιστήλιο-ανδριάνειου

Πληροφορίες συμμετοχής

Η εξόρμηση πραγματοποιείται με μισθωμένο τουριστικό λεωφορείο και ο προορισμός, βρίσκεται σε μικρή απόσταση, των 15 περίπου λεπτών από το Μουσείο Πειραμάτων. Συμπεριλαμβάνονται όλα τα αναλώσιμα και υλικά κατασκευών για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθώς και κολατσιό για κάθε παιδί. Δίδεται δυνατότητα για ημερήσια συμμετοχή, που περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες του ωρολόγιου προγράμματος του summer camp (ώρες: 8.00-16.00) με κόστος 25€/παιδί και εναλλακτικά για συμμετοχή μόνο στην εκδρομή (ώρες: 10.00-13.00) με κόστος: 15€/παιδί. Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στα 2107210105 και 2107610038 (καθημερινές 09:00 – 17:00). 

Δείτε και τη Facebook σελίδα του Μουσείου: Μουσείο Πειραμάτων – fan page!

Μουσείο Πειραμάτων, Σιβρισσαρίου 6, Καισαριανή 

Leave a Reply