ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ… ΦΟΥΡΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με δυο παραστάσεις που αγαπήθηκαν πολύ από μικρούς και μεγάλους, τα «Μήλα ζάχαρη κανέλα», που παίζεται για 8η συνεχόμενη χρονιά και τον «Μάρκο το γάτο», που παίζεται για 6η συνεχόμενη χρονιά, η παιδική σκηνή του Φούρνου εεπιστρέφει για να διασκεδάσει, να ψυχαγωγήσει και να προσφέρει στους μικρούς της φίλους μία πρώτη επαφή με το θέατρο.

DSC_0124

Μήλα Ζάχαρη Κανέλα- Κάθε Σάββατο στις 11:30 και Κυριακή στις 5:30

Η παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από χιλιάδες θεατές συνεχίζει, ανανεωμένη, να προσφέρει τα μηνύματα και τις «γεύσεις της» για 8η χρονιά. Το έργο, με δυο ηθοποιούς και δυο κούκλες, απευθύνεται σε μικρά παιδιά,  από 2,5 έως 5,5 ετών, είναι διαδραστικό, καθώς απαιτεί την ενεργό συμμετοχή τους και μιλάει για τη δύναμη της θέλησης, την αξία της  ανταλλαγής, την αλληλοϋποστήριξη και τη δύναμη της αισιοδοξίας. Είναι βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία και αποτελεί μια ευχάριστη πρώτη επαφή των μικρών παιδιών με το θέατρο .

Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως τι απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια ! Τι να κάνει;  Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει μια διαδρομή όπου έρχεται  σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Επιμέλεια-Διασκευή: Ελεάννα Σαντοριναίου
Προσαρμογή διαλόγων: Ευγενία Μαραγκού
Σκηνογραφία-Κούκλες: Άννα Σαντοριναίου
Σκηνικά: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Μουσική πρωτότυπη:  ABC (AlternativeBluesCompany)
Φωτισμοί: Θέμος Σβορώνος
Παίζουν: Ευγενία Μαραγκού,  Ματίνα Δημητροπούλου
Διάρκεια: 50’
Τιμή εισιτηρίου: 8€

Markos

Μάρκος ο Γάτος-Κάθε Σάββατο στις 5:30

Ο Μάρκος είναι ένας ευτυχισμένος φοβερός και τρομερός γάτος. Ζει σε ένα σπιτάκι μαζί με την αφεντικίνα του την κυρία-Φλώρα. Δεν έχει παράπονο για τίποτα. Όμως, όλα στη ζωή του αλλάζουν όταν η κυρία-Φλώρα βρίσκει ένα μικρό σκυλάκι έξω από την πόρτα του σπιτιού της και αποφασίζει να το κρατήσει. Ο Μάρκος φοβάται ότι μέρα με τη μέρα χάνει την αφεντικίνα του, η οποία πλέον φροντίζει και το σκυλάκι. Για να την ξανακερδίσει προσπαθεί να αλλάξει τον εαυτό του και να γίνει κάτι καλύτερο από αυτό που είναι.

Πρόκειται για ένα έργο ειδικά γραμμένο για τον Φούρνο, που απευθύνεται και αυτό σε παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών. Με μηνύματα για την ευαίσθητη σχέση γονιού με παιδί ειδικά μετά τον ερχομό ενός μικρού αδελφού, με την συμμετοχή όλων των παιδιών που παρακολουθούν την παράσταση με πολύ χιούμορ μουσική κούκλες και 2 ηθοποιούς το έργο προσφέρει τρυφερές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

Κείμενο-σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου
Σκηνογραφία:  Αντώνης Νομικός
Κούκλες-Επιμέλεια Κοστουμιών: Άννα Σαντοριναίου
Μουσική πρωτότυπη: ABC (AlternativeBluesCompany)
Φωτιστική επιμέλεια: Πολυδεύκης Κιρλίδης
Παίζουν: Ευγενία Μαραγκού,  Ματίνα Δημητροπούλου
Παραγωγή: Θέατρο Φούρνος
Διάρκεια παράστασης: 55’
Τιμή εισιτηρίου: 8€

Ακόμα, το θέατρο Φούρνος θα παρουσιάσει δύο νέες παιδικές παραστάσεις από τις 11 Οκτωβρίου. «Το Αγόρι με τα μπλε μαλλιά» για παιδιά από 3 έως 6,5 ετών και την «Αργοναυτική εκστρατεία» για παιδιά από 7 έως 10 ετών.

Θέατρο Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168  Αθήνα
210.6460748 & 210.6470069  info@fournos-culture.gr 

Leave a Reply