ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ EU CODEWEEK@INNOVATHENS

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, στις 18.00, τα Girls go Coding και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS, συνεχίζουν για ακόμη μια χρονιά το συναρπαστικό ταξίδι τους στον προγραμματισμό, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (EU Code Week).

Παιδιά και γονείς κάνουν μια βόλτα στη ζούγκλα καθοδηγώντας τον Marco ανάμεσα στα εμπόδια, σώζουν μικρά ζωάκια αλλάζοντας τον κώδικα σε HTML σελίδες και φτιάχνουν το δικό τους κινηματογραφικό poster με τις φωτογραφίες των διακοπών!

H Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού αποτελεί μοναδική ευκαιρία για παιδιά, νέους, ενήλικες, γονείς, δασκάλους, επιχειρηματίες και διαμορφωτές πολιτικής να συναντηθούν σε τάξεις και σε εκδηλώσεις ανά την Ευρώπη για να μάθουν να σχεδιάζουν προγράμματα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η EU Code Week διοργανώνεται από εθελοντές που προωθούν τον προγραμματισμό στις χώρες τους ως πρεσβευτές της Εβδομάδας Προγραμματισμού.

Στην εκδήλωση, οι πρεσβευτές της Εβδομάδας Προγραμματισμού στην Ελλάδα και διοργανωτές εκδηλώσεων κατά την περσινή Εβδομάδα μιλούν για το πώς στήνεται μια εκδήλωση, σε ποιους απευθύνεται, ποιους στόχους έχει και πώς μπορεί να δοθεί συνέχεια στον ενθουσιασμό παιδιών και ενηλίκων σχετικά με τον προγραμματισμό. Θα παρουσιαστούν ιδέες για το περιεχόμενο και τους εκπαιδευτικούς στόχους μιας τέτοιας εκδήλωσης, με έμφαση σε δωρεάν και ελεύθερα εργαλεία, όπως το “Run, Marco!”.

 Εισηγητές/ Ομιλητές:
Σοφία Παπαδημητρίου (EduTV, Girl sGo Coding),
Έλενα Ελληνιάδου (6ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας),
Κώστας Καρπούζης (EU Code Week),
Πέτρος Δημητρακόπουλος (EU Code Week, PSDApps),
Κώστας Καρολεμέας (AllCanCode),
Βασίλης Οικονόμου (Εκπ. Δούκα)

Ενημερωθείτε για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού εδώ.

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, 210.34.53.548
press@athens-technopolis.grwww.technopolis-athens.com 

Leave a Reply