ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016 το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συνεχίζει την παρουσίαση των δύο προγραμμάτων που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς:

1. «Ερευνάμε και συζητάμε για τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γ´ Γυμνασίου & Α´, Β´, Γ´ Λυκείου, στον Εκθεσιακό Χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων (Αμαλίας 14, Σύνταγμα)

2. «1974: η αποκατάσταση της δημοκρατίας», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γ´ Γυμνασίου & Α´, Β´, Γ´ Λυκείου, στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Μεγάρου της Βουλής (Βασ. Σοφίας 2, Σύνταγμα).

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσκεψη στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται στο πλαίσιο των αντίστοιχων εκθέσεων που παρουσιάζονται στους εκθεσιακούς χώρους της Βουλής και του Ιδρύματος, με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την πτώση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Τα προγράμματα αυτά, αποσκοπώντας στην καλλιέργεια της ιστορικής και πολιτικής παιδείας των μαθητών, αξιοποιούν το υλικό των εκθέσεων ενώ παράλληλα χρησιμοποιούν βιωματικές και ενεργητικές παιδαγωγικές μεθόδους.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους περισσότεροι από 4.200 μαθητές, από περίπου 175 σχολικά τμήματα, παρακολούθησαν τα προγράμματα. Η απόφαση για τη συνέχιση της παρουσίασής τους οφείλεται στη μεγάλη αυτή ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα: http://foundation.parliament.gr/central.aspx?sId=110I449I1145I646I453706

oloklirothike-programma-sxolikon-episkepseon-bouli-ellinon

Επίσης, κατά το τρέχον σχολικό έτος το Ίδρυμα της Βουλής συνεχίζει την παρουσίαση και των μόνιμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, που απευθύνονται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:

  • Σχολικές επισκέψεις στη Βουλή των Ελλήνων
  • Εργαστήρι Δημοκρατίας
  • Φιλοξενία απομακρυσμένων Γυμνασίων
  • «Βουλή των Εφήβων»
  • «Δημοκρατία και Εκπαίδευση»

Περισσότερες πληροφορίες: http://foundation.parliament.gr

Leave a Reply