ΔΥΟ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ

Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά;

Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα Κοπέρνικος έχει ξεχωρίσει με τις ευφάνταστες παραστάσεις της και τα εμπνευσμένα κείμενά της. Φυσικά, η ανταπόκριση του κοινού είναι… παραπάνω από ένθερμη, καθώς μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν ανελλιπώς κάθε καινούρια δουλειά της ομάδας στο χώρο του θεάτρου για παιδιά, αλλά και του παιδικού βιβλίου, γεμίζοντας τις αίθουσες και αδειάζοντας τα ράφια των βιβλιοπωλείων!

Φέτος, μετά τις εξαιρετικές παραστάσεις «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», τις δυο ιστορίες του «κύριου ΚΙΧ» και το «Απαγορεύεται η Μουσική!» (που συνεχίζει στο Μέγαρο Μουσικής για δεύτερη χρονιά!), η ομάδα παρουσιάζει στο θεατρικό βαγόνι στην Αμαξοστοιχία- Θέατρο «Το Τρένο στο Ρουφ» μια νέα συναρπαστική περιπέτεια, τις «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες», ένα φανταστικό ταξίδι που ξεκινάει με τρένο (φυσικά!) και με τους ηθοποιούς να βρίσκονται ανάμεσα στα παιδιά, να συνομιλούν, να μαγειρεύουν μαζί τους και να τραγουδάνε ζωντανά επί σκηνής.

12002798_913900495346551_6771168075635816368_n

Λίγα λόγια για την παράσταση: Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή του αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη… το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στο παλάτι που περιμένει τον νικητή, μια και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα ταξιδέψουν στη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να φύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!

Πρόκειται για μια διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά από 4-10 ετών, σε πρωτότυπο κείμενο των (ιδρυτικών μελών του Κοπέρνικου και βραβευμένων με Α’ Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου από το ΥΠΠΟ) Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, που θίγουν θέματα όπως η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας. Η παράσταση πραγματεύεται, επίσης, την όποια αίσθηση ανωτερότητας και εξουσίας που δεν αφήνει περιθώρια διαλόγου και  μας ωθεί συχνά, με τρόπο απόλυτο, να απορρίπτουμε όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας. Την αναγκαιότητα να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες, από τις οποίες όμως μας αποπροσανατολίζει ο διαρκής ο ανταγωνισμός και η πίεση να είμαστε πάντα και σε όλα οι καλύτεροι. Πέρα από τα εκπαιδευτικά της χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπουν το χιούμορ, η πρωτότυπη μουσική, το ζωντανό τραγούδι και το έξυπνο θεατρικό κείμενο, που πάντα γοητεύει μικρούς  και μεγάλους θεατές! Η διάδραση με τα παιδιά είναι έντονη τόσο κατά τη διάρκεια της παράστασης, αλλά ακόμα και πριν από αυτήν, αφού, στο βαγόνι – φουαγιέ, οι σκέψεις των ίδιων των παιδιών καταγράφονται  στο τρομερό «ΣΚΕΨΟΣΤΟΠ» και ακούγονται αργότερα στην παράσταση, βάζοντας τους ήρωες σε απίστευτους μπελάδες!

KOYTALES AFISA 2a

Κείμενο: Άγγελος ΑγγέλουΈμη Σίνη
ΣκηνοθεσίαΣκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Βοηθός σκηνοθέτη:Ευδοκία Κακιούζη
Μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Κουστούμια: Έμη Σίνη
Παίζουν οι: Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Φοίβος Συμεωνίδης, Φίλιππος Τσαουσέλης

Δείτε εδώ αποσπάσματα από προηγούμενες δουλειές της Ομάδας Κοπέρνικος.

Από 25 Οκτωβρίου και  κάθε Κυριακή στις 11.30.      

Αμαξοστοιχία-Θέατρο “Το τρένο στο Ρουφ”
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
Τηλέφωνο: 2105298922 / 6937604988                                                         

Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr 

Leave a Reply