ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ

Η νέα χρονιά για το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προβλέπεται γεμάτη με δημιουργική μάθηση!

Έχουμε την ευκαιρία να ενεργοποιήσουμε τη φαντασία μας και μέσα από ξεχωριστές εκπαιδευτικές δραστηριότητες να γνωρίσουμε καλύτερα το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας! Φτιάχνουμε τη δικής μας ταινία μικρού μήκους animation, προγραμματίζουμε ρομποτάκια, κάνουμε πειράματα, παίζουμε και ζωγραφίζουμε, πάντοτε με την καθοδήγηση έμπειρων συνεργατών και παιδαγωγών.

Ο animator & media artist Μπάμπης Αλεξιάδης μας ταξιδεύει για ακόμη μια φορά στην τέχνη της κινούμενης εικόνας και καλεί ενήλικες από 18 ως…108 ετών να γνωρίσουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου και την ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού και να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους βασισμένη στις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες.

Animation

Το εργαστήριο «Το δικό μου Γκάζι» περιλαμβάνει 4 συναντήσεις, από τις 5 Φεβρουαρίου ως τις 11 Μαρτίου, και διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, αναγνωρίζοντας τη σημασία των νέων τεχνολογιών και της επιστήμης στην εκπαίδευση και μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, διοργανώνει, τις Κυριακές του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, τον β’ κύκλο εργαστηρίων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Μικροεπιστήμης για μαθητές Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και Γυμνασίου: WedoScratchκαι Microscience, σε συνεργασία με το INNOVATHENS και τoν Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών-STEMEducation. Τα παιδιά συναρμολογούν τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες, μαθαίνουν να δουλεύουν σε εικονικό περιβάλλον, κάνουν πειράματα και μαθαίνουν διασκεδάζοντας χημεία και φυσική! Ο κύκλος απευθύνεται σε όσους μαθητές έχουν παρακολουθήσει τον α’ κύκλο του Οκτωβρίου/Νοεμβρίου και του Ιανουαρίου.

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Ταυτόχρονα, από την 1 ως τις 3 Απριλίου, καλωσορίζουμε το φετινό Athens Science Festival, που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (5-10 Απριλίου 2016), με μια σειρά μοναδικών εργαστηρίων για τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες. Σύντομα περισσότερες πληροφορίες!

Μικροί κηπουροί με πινέλα

Τέλος, την Κυριακή 8 Μαΐου, οικογένειες με παιδιά 3-10 ετών έχουν την ευκαιρία για ακόμα μια φορά να ζωγραφίσουν κεραμικά γλαστράκια και να φυτέψουν πολύχρωμα λουλούδια στο καθιερωμένο πλέον υπαίθριο εικαστικό εργαστήριο «Μικροί Κηπουροί με πινέλα»!

Μείνετε συντονισμένοι! 

 

Κρατήσεις & Πληροφορίες:

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

http://www.technopolis-athens.com/web/guest/museum

Τηλ.: 210 3475535, 210 3461589, 210 3475518

Fax: 210 3413228

E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr

Facebook page: ΒιομηχανικόΜουσείοΦωταερίου/Industrial Gas Museum

Instagram: technopolis_athens

Leave a Reply