ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» συμμετέχει  και φέτος στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Κυριακή 17 Μαΐου, με δωρεάν είσοδο στην έκθεση «Toy Stories», από τις  10:00 έως και τις 18:00.

Φέτος η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», θυμίζοντας πως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας είναι η μετεξέλιξη της κοινωνίας μας σε μία κοινωνία με όραμα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM)  επέλεξε για το 2015 το συγκεκριμένο θέμα δίνοντας έμφαση στον καθοριστικό ρόλο που πρέπει και μπορούν να λάβουν τα μουσεία για τη διαμόρφωση της κοινωνίας, αξιοποιώντας τη δυνατότητά τους να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές.

Η έκθεση «Toy Stories», μια έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών απ’ όλο τον κόσμο,παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 100 σπάνια και μοναδικά παιχνίδια από τη συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), μία από από τις μεγαλύτερες συλλογές παιχνιδιών του κόσμου. Η έκθεση, που απευθύνεται σε  όλες τις ηλικίες, δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην ιστορία μέσα από παιχνίδια που άλλοτε συντρόφευαν μικρά παιδιά και άντεξαν στο χρόνο ή παιχνίδια που διατηρήθηκαν σε μετακινήσεις πληθυσμών, επιβίωσαν από πολέμους και καταστροφές και έγιναν συλλεκτικά. Τα παιχνίδια  παρουσιάζονται ως εργαλείο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας των παιδιών αλλά και ως βασικός συνοδοιπόρος στα στάδια της ανάπτυξης και της εξέλιξής τους. Παράλληλα, αναπτύσσεται η ιστορία των παιχνιδιών στο χώρο, επιτρέποντας τη γνωριμία με άλλους πολιτισμούς και κοινωνίες, αλλά και στο χρόνο.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0000  

Leave a Reply