Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΖΕΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕ ΠΗΛΙΟ

Πρέπει να είσαι πριγκίπισσα για να είσαι ισότιμη;

Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι της, η παράσταση της Ομάδας Θέατρο Ρετρό, ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να ταξιδέψουν στο όμορφο Πήλιο!

Το ‘Θέατρο ΡΕΤΡΟ’, παρουσιάζει το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ‘Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι’, σε διασκευή της Μαργαρίτας Κυραγιάννη. Το έργο πραγματεύεται το θέμα της ισότητας. Πρόκειται για μία solo perfomance που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών και την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα του έργου συνθέτουν η ηθοποιός, οι κούκλες, τα εμψυχωμένα αντικείμενα, τα σκηνικά αντικείμενα, η μουσική και το χιούμορ του κειμένου!

Το έργο παίζεται και στην Αγγλική γλώσσα και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο ‘In Progress Feedback Festival-Παιδί Ισότιμος Πολίτης’ 2015 που διοργάνωσε ο Κινητήρας Studio. Το έργο διακρίθηκε μέσα απ’όλες τις συμμετοχές του φεστιβάλ και έλαβε τον έπαινο συμμετοχής.

Η υπόθεση του έργου
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας πρίγκιπας, που ήθελε να παντρευτεί μια πριγκίπισσα. Γύρισε όλη τη γή αλλά δεν την βρήκε πουθενά και γύρισε στο παλάτι του. Ένα βράδυ και ενώ έξω είχε τρομερή καταιγίδα, κάποιος χτύπησε το κουδούνι στην πύλη του παλατιού. Η υπηρέτρια του παλατιού άνοιξε και αντίκρισε μία κοπέλα. Τα μαλλιά της και τα ρούχα της ήταν μούσκεμα και φαινόταν πολύ ταλαιπωρημένη. Η υπηρέτρια την οδήγησε στη Βασίλισσα και εκεί η κοπέλα ισχυρίστηκε πως είναι πριγκίπισσα. Αποφασισμένη η βασίλισσα να μάθει την καταγωγή της κοπέλας, έδωσε εντολή να στρωθεί ένα κρεββάτι με 20 στρώματα και 20 κουβέρτες και κάτω από όλα αυτά να τοποθετηθεί ένα μπιζέλι. Σε αυτό το κρεββάτι κοιμήθηκε η κοπέλα το βράδυ. Όταν ξημέρωσε ρώτησαν την κοπέλα πως είχε κοιμηθεί. Όλοι αγωνιούν για την απάντηση της. Από αυτή την απάντηση άλλωστε θα εξαρτηθούν όλα τα ερωτήματα! Πρέπει να είσαι πριγκίπισσα για να θεωρείσαι ισότιμη; Η Βασίλισσα συμπεριφέρεται ισότιμα στο παιδί της; Ο πρίγκιπας μπορεί να φερθεί ισότιμα; Οι απαντήσεις επί σκηνής!

Τα χωριά που θα φιλοξενήσουν τους ταξιδιώτες μας είναι τα ακόλουθα:

18/07_ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ_Ανοιχτό θέατρο Τζένη Καρέζη_20.00μ.μ.
19/07_ ΠΙΝΑΚΑΤΕΣ_Παλαιό Δημοτικό Πινακατών_21.00μ.μ
21/07_ΝΕΟΧΩΡΙ_Πλατεία Νεοχωρίου_20.00μ.μ.
23/07_ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ_ Δημοτικό Σχολείο Αργαλαστής_20.00μ.μ.
25/07 _ ΆΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ_Πλατεία Αγίου Ιωάννη_20.30μ.μ.

Ελάτε, λοιπόν, στο βουνό των Κενταύρων για να απολαύσετε την ιστορία που έχει να μας πει ‘Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι’ της!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Διασκευή Κειμένου _ Μαργαρίτα Κυραγιάννη
Σκηνοθεσία_ Ελένη Κασσίου, Μαργαρίτα Κυραγιάννη, Αγγελική Φράγκου
Διδασκαλία Υποκριτικής_Αιμίλιος Αλεξανδρής, Ειρήνη Χατζηνίκου
Διδασκαλία κούκλας_Εμμανουέλα Καποκάκη
Xορογραφία & Placement_Ηρακλής Μπριασούλης
Μουσική επιμέλεια_ ‘Θέατρο ΡΕΤΡΟ’
Σκηνικά _ Άννα Μαγουλιώτη
Κοστούμι_ Βιβέτα Στρατηγού
Γραφιστικά_Σπυριδούλα Αρταβάνη
Μετάφραση & Εκπαίδευση στα Αγγλικά_Ελένη Καζαντζίδου & Μιχάλης Κουλουρίδης
Οργάνωση παραγωγής_Θηρεσία Θεοδώρου
Παραγωγή _’Θέατρο ΡΕΤΡΟ’
Ερμηνεία_Αγγελική Φράγκου
Φωνή Μαμάς_Μαργαρίτα Κυραγιάννη
Φωνή Βασίλισσας_Ελένη Κασσίου
Φωνή Πρίγκιπα_Αχιλλέας Παπαγέωργίου

Πληροφορίες&Κρατήσεις: 211.01.04.750 – 6983.434.636

Η παράσταση έχει τη δυνατότητα μεταφοράς σε όλους τους χώρους.

Η’Πριγκίπισσα και το μπιζέλι’ έρχονται στο παιδικό σας πάρτι ή στην εταιρική σας εκδήλωση!
www.paidikaparti.gr

Τιμή Εισόδου _ 5€
Διάρκεια Παράστασης _ 80′
Παρουσίαση Solo Perfomance _ 40′
Οργανωμένο Θεατρικό Παιχνιδι _ 40′
E: info@theatroretro.eu
U: www.theatroretro.eu
F:’Θέατρο ΡΕΤΡΟ’

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1519441891631000/

‘Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι’ της, ταξιδεύουν στο Πήλιο με την υποστήριξη των: Τουριστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας, Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός σύλλογος ‘Οι Πινακάτες’, Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάκας Νεοχωρίου Μαγνησίας, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Αργαλαστής,Τουριστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Πηλίου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ‘Θέατρο ΡΕΤΡΟ’ 

Το ‘Θέατρο ΡΕΤΡΟ’ ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2011 με κύριο σκοπό να κάνει θέατρο για το παιδί και το παιδί μέσα μας. Πήρε το όνομα του από το απεσπασμένο α’ συνθετικό της γαλλικής λέξης retrospectif που σημαίνει αναδρομικός. Η ακριβής σημασία της λέξης αναδρομικός είναι ‘αυτός που γίνεται στο παρόν και αναφέρεται στο παρελθόν’. Η σημασία της λέξης συνδέεται με το μοτίβο και κύριο σκοπό της ομάδας. Ο -ενήλικας- που είμαστε (παρόν) που προσδιορίζεται και φέρει μέσα του -το παιδί- που ήμασταν (παρελθόν). Οι παραστάσεις μας, απευθύνονται με σεβασμό στη νοημοσύνη και την ευαισθησία του παιδιού, θεωρώντας το έναν ‘’εν δυνάμει ενήλικα’’, ενώ ταυτόχρονα απευθύνονται και στην αισθητική και το χιούμορ του ενήλικα.Το ‘Θέατρο ΡΕΤΡΟ’ αναζητά μύθους ανά τον κόσμο οι οποίοι να έχουν την βάση τους σε αντίστοιχους ελληνικούς, θέλοντας να συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στη διαπολιτισμική επαφή των λαών.

Leave a Reply