ΟΙ ΑΒΟΡΙΓΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΤΙΤΖΕΡΙΝΤΟΥ

Στο διαπολιτισμικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες «Ταξίδια Πολιτισμού» που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στο «Σπίτι των Παραμυθιών» –  το μουσείο αλλιώς, μέχρι τώρα οι συμμετέχοντες έχουν γνωρίσει τη ζωή και την παράδοση των Μάγια, των Ινουίτ, των Ίνκα, των Κούνα, των Χμονγκ, των Τουαρέγκ και τα μυστικά των αφρικάνικων μασκών.

Αυτό το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στις 12 το μεσημέρι, ταξιδεύουμε στην «εποχή του ονείρου» με μύθους και παραμύθια για ερπετά και  καγκουρό, γνωρίζουμε τους Αβορίγινες στην Αυστραλία, βάφουμε με χρωματιστές «τελείες» το δικό μας Ντιτζεριντού.

Οι Αβορίγινες είναι οι ιθαγενείς πληθυσμοί της Αυστραλίας, πότε όμως έφτασαν εκεί οι πρώτοι κάτοικοι της ηπείρου, πώς ζούσαν και από πού προήλθαν; Λαός με πλούσια προφορική παράδοση, μύθους και θρύλους για πνεύματα της φύσης και θεούς-ερπετά που φιάχνουν  το σύμπαν, κατέχει ένα μεγάλο μέρος στην ιστορία, την τέχνη και την πολιτισμική ταυτότητα της Αυστραλίας. Οι Αβορίγινες στην κοινωνία τους ζωγραφίζουν το σώμα τους, χορεύουν και τραγουδούν με συνοδεία το πανάρχαιο μουσικό τους όργανο Ντιτζεριντού. Πώς ζωγραφίζουν το Ντιτζεριντού και πώς πιστεύουν ότι παράγεται ο ήχος; Ταξιδεύουμε στην «εποχή του ονείρου»  και διακοσμούμε με χρωματιστές χαρακτηριστικές «τελείες» το δικό μας χάρτινο Ντιτζεριντού. 

Το πρόγραμμα σχεδίασε και υλοποιεί η Κοινωνιολόγος της εκπαίδευσης Μαρία Βλαχάκη. Αφήγηση Μύθων και Παραμυθιών: Βιολέτα Σολιδάκη.

ταξιδια πολιτισμου

Η ταυτότητα του προγράμματος

Τίτλος: «Ταξίδια Πολιτισμού», Οι Αβορίγινες στην Αυστραλία και ένα Ντιτζεριντού
Σχεδιασμός – υλοποίηση:  Μαρία Βλαχάκη, Κοινωνιολόγος της εκπαίδευσης
Αφήγηση: Βιολέτα Σολιδάκη
Που: «Σπίτι των Παραμυθιών»
Διεύθυνση: Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα, ΤΚ 11743
Πότε: Σάββατο 14 Μαρτίου 2015
Ώρα: 12:00
Διάρκεια: 1:30 ώρα
Απευθύνεται: Σε παιδιά άνω των 4 ετών και τις οικογένειές τους.
Συνδρομή: 6€ ανά παιδί.  Η συμμετοχή των συνοδών  είναι δωρεάν.

Σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα παιδιά παίρνουν μαζί τους την κατασκευή που δημιουργούν.

Κρατήσεις θέσεων – πληροφορίες:  folktaleshouse@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2104313332, 6987117542
Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu

«Το Σπίτι των Παραμυθιών», το μουσείο αλλιώς, βρίσκεται στην οδό Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης.

Leave a Reply