Η ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΟΥ, ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ

Σου αρέσει η Αθήνα; Πώς μυρίζει, με τι μοιάζει, ποια είναι η αίσθηση που σου δίνει; Αν είχες ένα μαγικό ραβδάκι, τι θα άλλαζες στην πόλη;

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών καλεί τους μικρούς της φίλους σε ένα εργαστήριο με θέμα την πόλη, στο οποίο τα παιδιά 5-7 ετών σχεδιάζουν τη δική τους Αθήνα. Εξερευνούν την πόλη, συλλέγουν δεδομένα και ανταλλάσσουν ιδέες για να δημιουργήσουν ένα λεύκωμα της Αθήνας όπως την πλάθουν με τη φαντασία τους!

Σε κάθε συνάντηση, τα παιδιά διερευνούν μια διαφορετική πλευρά της πόλης: τα κτίρια, τις συγκοινωνίες, τους ανθρώπους, τα πάρκα. Πώς είναι η αρχιτεκτονική της πόλης; Ποια υλικά χρησιμοποιούνται στις παλιές και τις νέες οικοδομές;

Μέσα από βίντεο και φωτογραφίες, τα παιδιά μαθαίνουν την παλιά και τη νέα Αθήνα, ενώ παράλληλα αφουγκράζονται και ηχογραφούν τον παλμό της: ποια διαφορά υπάρχει ανάμεσα στους ήχους των κεντρικών λεωφόρων και σε αυτούς της γειτονιάς; Στη συνέχεια, φωτογραφίζουν τους κατοίκους της πόλης και παρατηρούν το ντύσιμό τους, ενώ με μια περιήγηση στο Διαδίκτυο μαθαίνουν τα πάντα για τη χλωρίδα και την πανίδα της.

Ένα εργαστήριο όπου τα παιδιά ερευνούν, παρατηρούν, συζητούν και βάζουν στο μικροσκόπιο τη σημερινή Αθήνα.
Τα παιδιά προτείνουν μια νέα πόλη, φτιαγμένη από ποικίλα υλικά και μέσα από τη δική τους ματιά. Με φωτογραφίες, κολλάζ και ζωγραφιές που δημιουργούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, φτιάχνουν ένα μεγάλο ομαδικό λεύκωμα της πόλης.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την εικαστικό και δασκάλα καλλιτεχνικών Christina Mabger.

Πότε: Τα Σάββατα 28 Φεβρουαρίου και 7, 14, 21 & 28 Μαρτίου 2015, 11:00-14:00

Κόστος συμμετοχής: 45 € (και για τις πέντε συναντήσεις του κύκλου)

Tηλ: 213 017 8002

Email: education@sgt.gr

Clipboard01

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745
Εισιτήρια: 210 900 5 800,
Διοίκηση: 2130 1 78000
Email: info@sgt.gr

Leave a Reply