ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 ο «Ελληνικός Κόσμος» «ντύνεται» και προσκαλεί  μικρούς και μεγάλους σε  ολοήμερο ξεφάντωμα με μουσική, παιχνίδια και αποκριάτικα εργαστήρια. Από τις 12.00 μέχρι τις 16.00 το Σάββατο και από τις 11.00 μέχρι τις 16.00 την Κυριακή, δράκοι, λιοντάρια, πειρατές, μάγισσες και φιγούρες από την κομέντια ντε λ’ άρτε, μας γεμίζουν χρώμα, κέφι και χαμόγελα! Τρία διαφορετικά εργαστήρια με ελεύθερη ροή περιμένουν παιδιά και γονείς να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά και να δημιουργήσουν τη δική τους αποκριάτικη αμφίεση!  

12.00-16.00 Εργαστήρι «Από την κορφή ως τα νύχια….μεταμόρφωση!»: Στο εργαστήρι αυτό οι μικροί μας φίλοι τρυπώνουν στο ζωικό βασίλειo, φορούν πατουσάκια και αφήνουν τα ίχνη τους στον «Ελληνικό κόσμο»! Φτιάχνοντας μόνοι τους τις δικές τους πολύχρωμες πατούσες για τα χέρια  και τα πόδια, μεταμορφώνονται σε δράκους μέχρι και λιοντάρια με σκοπό να μιμηθούν από τα πιο χαριτωμένα ως  τα πιο άγρια ζώα!

12.00-16.00 Εργαστήρι «Απόκριες αλά ιταλικά»: Φέτος οι απόκριες θα έχουν αέρα θεατρικό γεμάτο πούπουλα, πούλιες και μεγάλες μύτες. Η ιταλική κωμωδία εμπνέει τα παιδιά που δημιουργούν μάσκες βενετσιάνικες για να στολίσουν ή να κρύψουν τα πρόσωπά τους! Εμπνευσμένα από το καρναβάλι της Βενετίας θα φτιάξουν τη μάσκα τους και θα τη διακοσμήσουν! Αγόρια και κορίτσια γίνονται όλοι κυριολεκτικά,  ΜΑΣΚΑράδες!

12.00-16.00 Εργαστήρι «Ήρθαν οι απόκριες διάλεξε αξεσουάρ»:  Με αξεσουάρ για όλα τα γούστα τα παιδιά κάνουν έξυπνες και γρήγορες χειροποίητες μεταμφιέσεις μέσα σε δευτερόλεπτα! Με μία μόνο κίνηση βγάζουν μούσια ή μουστάκια, βάζουν γυαλιά, φορούν καπέλα και ότι άλλο φανταστούν…

Ώρες και ημέρες λειτουργίας των εργαστηρίων:
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014: 12:00-16:00 με ελεύθερη ροή
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014: 11:00-16:00 με ελεύθερη ροή
Τιμές:
Εργαστήρι «Από την κορφή ως τα νύχια….μεταμόρφωση!»: 3 ευρώ
Εργαστήρι «Απόκριες αλα ιταλικά»: 4 ευρώ
Εργαστήρι «Ήρθαν οι απόκριες διάλεξε αξεσουάρ»: 3 ευρώ
Ενιαίο εισιτήριο για το σύνολο των εργαστηρίων: 8 ευρώ 
 
afisa_apokr01
 

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος, Tηλ.: 212 254 0000

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης 

Λίγα λόγια για τον «Ελληνικό Κόσμο»

Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (www.helleniccosmos.gr), εγκαινιάστηκε το 1998 και κλείνει φέτος 15 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Δεκέμβριο του 2006 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ».

Leave a Reply