ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

Ποια σχέση μπορεί να έχει η Αποκριά που γιορτάζουμε σήμερα με τα «Ανθεστήρια» των αρχαίων Αθηναίων; 

Με ποιους τρόπους μπορούμε να γιορτάσουμε «οικογενειακά» την Αποκριά στο δάσος;

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, γιορτάζουμε «οικογενειακά» την Αποκριά στο δάσος! Μικροί και μεγάλοι θα συναντηθούμε στις 11.00 το πρωί, στο χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, πίσω από τη Μονή Καισαριανής, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, για να γνωρίσουμε μερικά παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα και να ανακαλύψουμε τη σημασία τους. Με μια περιήγηση στο δάσος, κάθε οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να συλλέξει υλικά που μας προσφέρει η φύση, για να επινοήσει και να συνθέσει τη δική της «οικογενειακή» μεταμφίεση! Στη συνέχεια θα παίξουμε όλοι μαζί παραδοσιακά παιχνίδια και θα τραγουδήσουμε παραδοσιακά τραγούδια που συνδέονται με την Αποκριά!

Το οικογενειακό αυτό πρόγραμμα στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού και τις δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη. 

Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 10 ευρώ ανά οικογένεια (τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών). 
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, άνετα και ζεστά ρούχα, παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό. 

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
Online: http://www.philodassiki.org/
e-mail: contact@philodassiki.org
Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα
ΤΗΛ. 210 7220866 – 6945380044

Leave a Reply