7 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ-Η ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 η Τεχνόπολη υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με εκπαιδευτικά σεμινάρια και διαλέξεις με θέμα το χορό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δωρεάν ξενάγηση και ελεύθερη είσοδο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στο πλαίσιο της δράσης “7 Κυριακές στο Γκάζι”.
Το πρόγραμμα της πέμπτης Κυριακής ξεκινάει στις 10 το πρωί με το εκπαιδευτικό σεμινάριο χορού για παιδιά στο πλαίσιο του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος C (η Σκυτάλη)* από το Κέντρο Χορού Ντάνκαν, σε συνεργασία με την ομάδα χορού Creo και φοιτητές της Επαγγελματικής Σχολής “Ραλλού Μάνου”. Πρόκειται για ένα κινητικό εργαστήρι που με παιχνίδι και απλές κινητικές δράσεις, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη σχέση τους με το χορό. Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 13 ετών (προσέλευση με άνετα ρούχα). Οι ενήλικες – γονείς, δάσκαλοι, χορευτές – θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία.
Στις 11.30 θα ακολουθήσει διάλεξη σε ότι αφορά το καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό κομμάτι του προγράμματος C (η Σκυτάλη). Μετά την ολοκλήρωση της τετράμηνης πιλοτικής φάσης του προγράμματος C, το κοινό θα παρακολουθήσει την παρουσίαση και συζήτηση πάνω στον τρόπο με τον οποίο η δημιουργική ομάδα βίωσε τους ρόλους του χορευτή, χορογράφου, δάσκαλου, μαθητή και κοινού μέσα σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Η εκδήλωση θα συνοδεύεται από προβολές βίντεο και επίσης στο χώρο θα υπάρχει έκθεση με ζωγραφιές των παιδιών από την έως τώρα πορεία τους.

ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣΠαράλληλα, στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου «Τα παιδιά εξερευνούν το Μουσείο στο Γκάζι» που με την παρότρυνση ενός μουσειοπαιδαγωγού  και τη συμμετοχή των γονιών τους, τα παιδιά κάνουν μια περιήγηση στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, μέσα από παιχνίδια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Ακολουθούν τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου και γνωρίζουν την ιστορία και τη λειτουργία του παλαιού εργοστασίου. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τις οικογένειες τους. Στις 12.00, θα ακολουθήσει εργαστήριο για χορευτές/φοιτητές επαγγελματικών Σχολών Χορού με στόχο τη μύηση σε πρακτικές δημιουργίας και performing που εξελίχθηκαν στη διάρκεια του προγράμματος.

Η είσοδος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη ενώ θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ξενάγηση. Στο καφέ της Τεχνόπολης θα υπάρχουν προσαρμοσμένα μενού ενώ στο πωλητήριο του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν επιλεγμένα είδη με έκπτωση 20%.

Δηλώσεις συμμετοχής (περιορισμένος αριθμός θέσεων) για το εργαστήριο του προγράμματος C (η Σκυτάλη): 6976 080120, 6988 069699, 6973 520827
Κρατήσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα παιδιά εξερευνούν το μουσείο στο ΓΚΑΖΙ» και τις ξεναγήσεις για ενηλίκους: 210 3475518 – 6940268477    (10.00 – 17.00)

program_c_parastaseis_77

*Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα C (η Σκυτάλη): Τον Απρίλιο του 2013, το Κέντρο Χορού Ντάνκαν σε συνεργασία με την ομάδα χορού Creo και φοιτητές της Επαγγελματικής Σχολής “Ραλλού Μάνου” ολοκλήρωσαν με επιτυχία ένα πρωτοποριακό πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το Πρόγραμμα C ή, αλλιώς, ‘Σκυτάλη’, που είχε ως απώτερο στόχο να φέρει την τέχνη του χορού μέσα στα σχολεία και πιο κοντά στην κοινότητα, να δυναμώσει προσωπικά, καλλιτεχνικά και παιδαγωγικά αποφοίτους των επαγγελματικών Σχολών Χορού/νέους χορευτές  και να θέσει ένα νέο ερέθισμα στην καθημερινότητα των παιδιών της πρώιμης εφηβικής ηλικίας , διευρύνοντας το φάσμα επιλογών στη συμπεριφορά τους, στη στάση τους προς τον κόσμο και τον εαυτό τους. Η ιδέα του μεταλαμπαδεύω, δίνω την “σκυτάλη” και εκπαιδεύω εκείνον που την έλαβε ώστε να γίνει ικανός να κάνει το ίδιο, είναι η ουσία και ο πυρήνας αυτού του προγράμματος. Και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το σχεδιασμό και τις δράσεις του προγράμματος, που ενώνουν σε αδιάκοπη ροή ένα ερευνητικό Κέντρο Χορού με τον χορευτή, το χορογράφο με τον φοιτητή χορού, τον έφηβο μαθητή με το σχολείο, με την τοπική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό.
Η ομάδα: Σοφία Κονδυλιά, Έμυ Αμερικάνου, Ευδοξία Λίμνιαλη, Θένια Αντωνιάδου, Βάσια Ζορμπαλή, Εύη Ψάλτου, Άννα Απέργη, Μαρία Παϊζη, Ηρώ Τσιρακάκη, Ελεονώρα Σπυροπούλου. 

Link: http://dancetheprojectc.wordpress.com/ 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

10.00 – 11.30  Εκπαιδευτικό σεμινάριο χορού για παιδιά Πρόγραμμα C Σκυτάλη) (Κτίριο ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ   ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Δ10)
11.30 – 12.00  Διαλέξεις σε ότι αφορά το καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό κομμάτι του προγράμματος  C (η Σκυτάλη) (Κτίριο ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ   ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Δ10)
11.30 – 12.30  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα παιδιά εξερευνούν το μουσείο στο    ΓΚΑΖΙ» (Κτίριο ΝΕΟ ΥΔΑΤΕΡΙΟ)
12.00 – 14.00 Εργαστήριο για χορευτές/φοιτητές επαγγελματικών Σχολών Χορού (Κτίριο ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ   ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Δ10)
13.00 – 14.00  Ξενάγηση για ενηλίκους στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (αφετηρία συνάντησης Καμινάδα Γ)

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548
press@athens-technopolis.gr
www.technopolis-athens.com 

Leave a Reply