ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΑΜΑ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ @PUBLIC ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Χαρούμενη μαμά, χαρούμενα παιδιάΤο Public και οι Εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Θέκλας Πετρίδου, Χαρούμενη μαμά=Χαρούμενα παιδιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος (5ος όροφος) την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στις 19.00.

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά την ψυχολόγο Θέκλα Πετρίδου και να συμμετάσχετε σε ένα βιωματικό εργαστήρι για τη φροντίδα του παιδιού που κουβαλάμε μέσα μας. Για τη συγγραφέα θα μιλήσει η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Μαριάμ Πολυγένη.

Η ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου, με μια απρόσμενη, πρακτική, αισιόδοξη και απελευθερωτική γραφή, διατυπώνει με λέξεις όλα αυτά που πραγματικά νιώθουμε οι γονείς, αλλά φοβόμαστε να εκφράσουμε.

2016. Θυμάμαι εκείνη τη μέρα, πριν από 19 χρόνια, σαν να ήταν σήμερα. Ήμουν μόλις 22 χρόνων και νόμιζα πως τα γνώριζα όλα. Είχα πάρει, έναν μήνα νωρίτερα, το πτυχίο μου από το Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ και νόμιζα πως ήμουν ψυχολόγος. Αλλά όχι. Χρειάστηκαν χρόνια και χρόνια εμπειριών, λαθών και παθών για να κερδίσω εκείνο τον τίτλο, αλλά όταν είσαι νέος, πιστεύεις πως όλα είναι εύκολα και πως είσαι πολύ δυνατός – στην περίπτωσή μας, πολύ δυνατή. Η σούπερ μαμά.

Θα σας μιλήσω σε μια γλώσσα που ίσως δεν περιμένατε.

• Χωρίς ντροπή και φόβο. Επειδή αυτά τα δύο σε κάνουν άχρηστο γονιό.
• Χωρίς περηφάνια και έπαρση, καθώς, έτσι, το έχασες, πάει το παιχνίδι.
• Χωρίς δογματισμό και κλισέ, επειδή κάθε παιδί που γεννιέται είναι μια ειδική περίπτωση.
• Χωρίς εξειδίκευση.

Είμαι μια απλή, κοινή ψυχολόγος, που έμαθα παθαίνοντας και μεγαλώνοντας δύο παιδιά. Τα οποία σήμερα είναι δύο χαρούμενοι έφηβοι, που δεν είναι δεμένοι από το βρακοζώνι μου, όπως λέμε στα κυπριακά. Που έχουν ρίζες και φτερά. Έτσι ακριβώς όπως ευχόμουν και περίμενα τα τελευταία χρόνια.

Πληροφορίες για το βιβλίο και για τη συγγραφέα μπορείτε να δείτε εδώ.

Είσοδος: ελεύθερη

Public Συντάγματος
Σύνταγμα
Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος 

14708_PETRIDOY_PUBLIC_SYNTAGMA_A3

Leave a Reply