ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΚΑΠΕΛΑ |ΚΕΛΛΥ ΜΑΤΑΘΙΑ-ΚΟΒΟ

vivlio_kelly_covoΑπό τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο της Κέλλυ Ματαθία-Κόβο “Τα κίτρινα καπέλα”. Πρόκειται για την ιστορία μιας εβραϊκής οικογένειας που σώθηκε στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο όπως την άκουσε η συγγραφέας από την οικογένειά της όταν ήταν μικρή. Μια ιστορία που μιλάει για φόβo και θάρρος, για φιλία που δε γνωρίζει όρια, για ευγνωμοσύνη και μνήμη. Μιλάει για αυτούς που, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με το θεριό, ακούν την εσωτερική τους φωνή, την καρδιά τους, και βρίσκουν τη δύναμη να αποφασίσουν για την τύχη τους. Μιλάει όμως και για εκείνους που βάζουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη ζωή. Μια ιστορία που ενθαρρύνει τους μικρούς αναγνώστες να υπερασπίζονται αυτό που πιστεύουν ότι είναι σωστό και δίκαιο.

Τα κίτρινα καπέλα

Το βιβλίο παρουσιάζεται την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 στις 7.00 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα).

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα-εικονογράφο, θα μιλήσουν οι:

Αγγελική Γιαννικοπούλου, καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας ΤΕΑΠΗ, ΕΚΠΑ
Μαρίζα Ντεκάστρο (Marisa De Castro), παιδαγωγός, κριτικός βιβλίων για παιδιά

6763

Η Η Κέλλυ Ματαθία Κόβο γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Graphic Design και Εικονογράφηση στο Neri Bloomfield Academy of Art and Design, στη Χάιφα του Ισραήλ. Εργάζεται στον χώρο της γραφιστικής, εικονογραφεί παιδικά βιβλία και ζωγραφίζει. Έχει εικονογραφήσει 15 παιδικά βιβλία και έχει τιμηθεί με βραβείο εικονογράφησης και με έπαινο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Έχει αναγραφεί στον τιμητικό πίνακα της ΙΒΒΥ.

Leave a Reply