“ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΑΚ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ” ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ

Στο τικ τακ του ρολογιούΟι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο Παιδικός IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Στο τικ τακ του ρολογιού της Παναγιώτας Στρίκου-Τομοπούλου, σε εικονογράφηση της Βανέσσας Ιωάννου, το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, στις 13:00, σε μια εκδήλωση για παιδιά από 6 ετών, με ελεύθερη είσοδο.

Μαζί με τη συγγραφέα, θα ακούσουμε την ιστορία και μικροί-μεγάλοι, θα παίξουμε με τον χρόνο και την παύση. Την ιστορία θα διαβάσει η ηθοποιός Αγγελική Μαρίνου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Στο τικ τακ του ρολογιού”:  – «Να μάθεις την ώρα, για να προγραμματίζεις σωστά τον χρόνο σου, Κωστή», είπε ο μπαμπάς μου. Αλλά δεν είχα ιδέα πώς να… προγραμματίσω τον χρόνο! Δεν κατάλαβα καν τι σημαίνει αυτό! Είχε έρθει η ώρα να μάθω την ώρα!

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία του Κωστή που άρχισε να ακολουθεί τους δείκτες του ρολογιού σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει αν ο χρόνος μάς κυνηγάει ή τον… κυνηγάμε. Αν αφήνουμε τα πράγματα να κυλούν αργά, ή γρήγορα πρέπει να πάμε! Ένα βιβλίο για τη σχέση του ανθρώπου με τον χρόνο, για τις υποχρεώσεις και για την ανεμελιά.

strikou_panagiota_new

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου είναι εμψυχώτρια παιδικών ομάδων. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε δράσεις για την προώθηση της χαράς της ανάγνωσης στη δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας. Το πρόγραμμα για το οποίο ήταν υπεύθυνη βραβεύτηκε από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Συντόνισε προγράμματα θεατρικού παιχνιδιού και παιχνιδιού σε δημόσια, ιδιωτικά σχολεία και ιδιωτικές σχολές. Της αρέσει πολύ να ακούει και να λέει ιστορίες. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα με τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά.

Leave a Reply