Ο ΡΕΒΙΘΟΚΟΝΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ

Ο ΡεβιθοκοντούληςΤο Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στις 12:00, οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά μάς προσκαλούν στη διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση του παραμυθιού της Μαρίνας Γιώτη “Ο Ρεβιθοκοντούλης”.

Η συγγραφέας παρέα με τον δαιμόνιο ρεπόρτερ Φάνη τον μπούφο είναι αποφασισμένοι να ανακαλύψουν την αλήθεια! Μαζί θα δείξουν στα παιδιά πώς να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές μιας ιστορίας και να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη!

H εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο. Η διάσημη ιστορία του Κοντορεβιθούλη, περίπου όπως την ξέρουμε, αλλά και η ιστορία… αλλιώς, ιδωμένη από μια άλλη οπτική γωνία. Πώς γίνεται ένας γονιός να παρατάει τα παιδιά του στο δάσος, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα; Και ο Κοντορεβιθούλης, αφού ήταν τόσο έξυπνος, δεν ήξερε ότι τα ψιχουλάκια δεν θα άντεχαν για πολύ στο δάσος; Κι αν ήταν τόσο κοντούλης, πώς μπορούσε να τον δει από ψηλά ένας τόοοσο τεράστιος Γίγαντας; Και αυτός ο Γίγαντας πάλι, τόσο κουρασμένος ήταν που τον άφησε να του κλέψει έτσι απλά τις μπότες; Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ, Φάνης ο Μπούφος, είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραμυθιού. Ένα βιβλίο που μιλάει για την ενηλικίωση, τη συνεργασία και πώς να αντιμετωπίζουμε τους χειρότερούς μας φόβους. Ένα εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς που μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη.

Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά, Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι 152 32 | Τ. 210 680 0644-6

Leave a Reply