ΜΗΝ ΠΑΣ ΦΩΚΑΚΙ: ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΕΞΩΦΥΛΛΟ-ΜΗΝ-ΠΑΣ-ΦΩΚΑΚΙΟι Εκδόσεις Πάπυρος, σε συνεργασία με το Δήμο Αργουρούπολης – Ελληνικού, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «ΜΗΝ ΠΑΣ ΦΩΚΑΚΙ!» της Βασιλικής Ρουμελιώτου, προσκαλούν γονείς και εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, στις 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Κύπρου 68 Αργυρούπολη, σε μια συνάντηση – συζήτηση για ένα σοβαρό και ταυτόχρονα ευαίσθητο ζήτημα, την εκπαίδευση σε θέματα αυτοπροστασίας.

Θα μιλήσουν: Οι συγγραφείς Σοφία Μαντουβάλου και Βασιλική Ρουμελιώτου και η εικονογράφος Μαρία Σινάνογλου

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Ιωάννης Κωνσταντάτος

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Πρόκειται για ένα απολαυστικό βιβλίο που, με τρυφερή ματιά, βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν γιατί δεν πρέπει ποτέ να ακολουθούν τους ξένους. Το βιβλίο λειτουργεί και σαν οδηγός για γονείς. Η εκπαίδευση άλλωστε σε θέματα αυτοπροστασίας, είναι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα που μπορεί να δώσει ένας γονιός στο παιδί του. Το “Μην πας Φωκάκι!” εξηγεί απλά και κατανοητά γιατί δεν πρέπει ένα παιδί να ακολουθεί κάποιον άγνωστο. Με την καθοδήγηση των επιστημονικών συνεργατών του βιβλίου στις οι τελευταίες σελίδες, ο γονιός είναι σε θέση να αιτιολογήσει αυτή του την απαίτηση-συμβουλή, με τρόπο που να μην προκαλέσει υπέρμετρο φόβο στο παιδί. Τέλος, το βιβλίο είναι κι ένα βοήθημα για εκπαιδευτικούς. Μέσα από μια σειρά ενδεικτικών δραστηριοτήτων, όπως η ενσάρκωση των χαρακτήρων και παιχνίδια με καρτέλες, τους καθοδηγεί στο πώς να εστιάσουν σε δύο σημαντικές παραμέτρους: α. τα παιδιά δεν πρέπει να ακολουθήσουν σε καμία περίπτωση κάποιον ξένο και β. οι ξένοι θα προσπαθήσουν να τα δελεάσουν.

Επιστημονικοί συνεργάτες: Νικόλαος Κυπαρισσός (ψυχολόγος), Μαρίνα Βασιλειάδου (νηπιαγωγός), Ασημίνα Σουλτάνη (φιλόλογος).

No Responses

Leave a Reply