ΜΙΑ ΠΙΝΕΛΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Μια πινελιά μυστήριοΤο Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, στις 12:30 μ.μ., οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, τους μικρούς τους φίλους από 7 ετών σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Μαρίας Νομικού “Μια πινελιά μυστήριο”, που μόλις κυκλοφόρησε σε εικονογράφηση της Ράνιας Βαρβάκη.

Η ζωή της Αριάδνης αλλάζει απότομα, όταν μετακομίζουν με την οικογένειά της σε ένα μικρό νησί των Κυκλάδων. Η μεγάλη της αγάπη για τη ζωγραφική αλλά και κάποια αντικείμενα του προπάππου της, που ανακαλύπτει τυχαία, την οδηγούν σε ένα «κυνήγι θησαυρού» και σε αλήθειες που δεν περίμενε να ανακαλύψει.

Η Μαρία Νομικού μαζί με τις συγγραφείς Ιωάννα Μπαμπέτα και Μαριαλένα Σπυροπούλου θα σας περιμένουν για να σας μιλήσουν για το βιβλίο. Η ηθοποιός Ευανθία Κουρμούλη θα διαβάσει αποσπάσματα.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

Πολυχώρος Μεταίχμιο

Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Μια πινελιά μυστήριο”: Όταν η Αριάδνη µε τους γονείς της φεύγουν από την Αθήνα για να εγκατασταθούν στο σπίτι του προπάππου της, του Καπετάν Δηµήτρη, σε ένα µικρό νησί των Κυκλάδων, η ζωή της αλλάζει απότοµα. Προς το χειρότερο… Μακριά από τους φίλους της και απ’ όλα όσα την έκαναν χαρούµενη στην πόλη, η Αριάδνη αφοσιώνεται ακόµα περισσότερο στη µεγάλη της αγάπη, τη ζωγραφική. Κι ίσως να ’ναι η ζωγραφική ο λόγος που δε θα περάσουν απαρατήρητα κάποια φαινοµενικά ασύνδετα µεταξύ τους στοιχεία, που της αποκαλύπτονται.

Σιγά σιγά, και χωρίς να ξέρει τι ακριβώς ψάχνει, ξεκινά ένα κυνήγι «θησαυρού». Τα δεδοµένα αλλάζουν, τα στοιχεία µπλέκονται, και η Αριάδνη προσπαθεί να ρίξει φως σ’ ένα µυστήριο, που αντί να ξεδιαλύνεται, µπερδεύεται περισσότερο. Καρτ ποστάλ από τόπους µακρινούς, βαλίτσες που κρύβουν µυστικά, εξαφανισµένοι πίνακες ζωγραφικής, ταξίδια, διάσηµοι ζωγράφοι, παλιοί και νέοι φίλοι θα δώσουν νόηµα στην καινούρια ζωή της και θα την οδηγήσουν σε αλήθειες, που δεν περίµενε να ανακαλύψει…

Η Αριάδνη ακούει τον Αλέξη έκπληκτη. Ο προπάππος της αγαπούσε τη ζωγραφική! Δεν µπορεί να µη σκεφτεί ότι η πληροφορία αυτή τα αλλάζει όλα… Μήπως τελικά ο καπετάν Δηµήτρης δεν ήταν στριµµένος, άξεστος και άγριος αλλά ένας παρεξηγηµένος εκκεντρικός καλλιτέχνης, που έκρυβε µε τις φωνές και τη σκληράδα του µια τρυφερή καρδιά, µια ευαίσθητη ψυχή; Αλλά, αν ζωγράφιζε, τι να έγιναν οι πίνακές του; Στο πατάρι όπου συγκεντρώθηκαν όλα τα πράγµατά του δεν υπήρχε τίποτα που να µαρτυράει τη σχέση του µε τη ζωγραφική. Εκτός ίσως από εκείνη την ωραία φράση στην καρτ ποστάλ που έστειλε αυτός ο µυστήριος, ο Π. Γκ.

No Responses

Leave a Reply