ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ηλικιωμένων (1/10), ελάτε το Σάββατο 24/9 στις 13:00, στον Παιδικό ΙΑΝΟ, με τον παππού και την γιαγιά σας, για να συναντήσετε τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο που έγραψε ένα παραμύθι ειδικά γι’ αυτούς, με τίτλο Μεγαλώνω τη γιαγιά μου. 

Το παραμύθι κυκλοφορεί από την Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη και ανήκει στη νέα σειρά “Μικρά βήματα-Μεγάλοι δρόμοι”, που προσεγγίζει με σεβασμό και ειλικρίνεια μεγάλα θέματα -αξίες για τη ζωή του ενεργού πολίτη- με μικρά τρυφερά βήματα.

Όπως αναφέρει χακακτηριστικά ο συγγραφέας της σειράς Βαγγέλης Ηλιόπουλος, στο βιβλίο Μεγαλώνω τη γιαγιά μου θίγεται το θέμα του σεβασμού και της προσφοράς στην Τρίτη Ηλικία. Θέμα σημαντικό για τα παιδιά, που βλέπουν τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος στα αγαπημένα πρόσωπα του παππού και της γιαγιάς, οι οποίοι πολλές φορές τα μεγάλωσαν. Η ιστορία του βιβλίου βοηθά τα παιδιά να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους για τη γιαγιά και τον παππού, ενώ δείχνει πως με την αγάπη μπορούμε να διατηρήσουμε τη σχέση μαζί τους ζωντανή ακόμη κι αν χρειαστεί οι ρόλοι να αλλάξουν.

Είσοδος ελεύθερη
Για παιδιά από 4 ετών και άνω
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS CAFÉ

“Το πρώτο βιβλίο της σειράς που ζωγράφισε η Κάτια Βαρβάκη με προσήλωση στη συναισθηματική κυρίως ατμόσφαιρά του, αφηγείται τον κύκλο της ζωής και τη διαδοχή των ρόλων στο «θα σε προσέχω» με πλαστική δεξιότητα που γεννά ζωντανούς χαρακτήρες, τρυφερή εναλλαγή χρωμάτων και κυρίως, με το θαυμάσιο εύρημα μιας εσωτερικής ρυθμολογίας με αθέατες αλλά ωσεί παρούσες μουσικές και κινηματογραφικές αναφορές. Σελίδα μετά τη σελίδα, περίπατο μετά τον περίπατο, ο εγγονός μεγαλώνει και η γιαγιά γερνά, καθώς οι χρωματικές γκάμες, οι εποχές και τα χρόνια διαδέχονται το ένα το άλλο συνομιλώντας μυστικά άλλοτε με τις 4 εποχές του Ρομέρ και άλλοτε με τις 4 εποχές του Βιβάλντι”- Ίρις Κρητικού, ιστορικός τέχνης

13465970_10209930012585898_5428693866141239662_n

Λίγα λόγια για τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1995 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο για παιδιά. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης», το διαφορετικό ψάρι που έγινε ο πιο γνωστός έλληνας σύγχρονος λογοτεχνικός ήρωας. Από τότε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει γράψει περισσότερα από πενήντα βιβλία για παιδιά και νέους. Πολλά από αυτά εχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους. Εκτός από τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοθήκες όπου συναντά τους μικρούς αναγνώστες του, μεταφράζει λογοτεχνικά έργα για παιδιά, σχεδιάζει προγράμματα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και ασχολείται με την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και με άρθρα του σε site, περιοδικά και εφημερίδες. Το 2013 ανακηρύχθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Αγγελιαφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία. Από το 1994 είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του οποίου υπήρξε πρόεδρος από το 2008 εως το 2015. Σήμερα συντονίζει την ομάδα Ακτιβιστών Αναγνωστών. Είναι υποψήφιος για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren 2017 μετά από πρόταση του Κυπριακού Τμήματος της ΙΒΒΥ.

Λίγα λόγια για την Κάτια Βαρβάκη: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με δασκάλους τον Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και τον Δημήτρη Μυταρά. Παράλληλα πήρε μαθήματα αγιογραφίας με τον Κ. Ξυνόπουλο και γλυπτικής με τον Σ. Βαλασάκη. Αποφοίτησε με άριστα 30/30 και Υποτροφία μεταπτυχιακού προγράμματος εσωτερικού του ΙΚΥ με αντικείμενο τη χαρακτική. Μέχρι το 1998 δίδαξε ζωγραφική στο πρότυπο πολιτιστικό εργαστήριο Χαλκίδας με διευθύντρια την Χαρίκλεια Μυταρά. Παράλληλα επιμόρφωνε σαν βοηθός της κ. Μυταρά, καθηγητές και δασκάλους σε σεμινάρια, στα πλαίσια του προγράμματος «Μελίνα». Από το 2000 μέχρι το 2008 δίδαξε ζωγραφική και ελεύθερο σχέδιο, σε δικό της εργαστήριο. στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Από το 2008 ασκεί αποκλειστικά το επάγγελμα του ζωγράφου σαν ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρεί το εργαστήριό της στην περιοχή του Χολαργού. Είναι μέλος του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Από το 1991 εκθέτει τα έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Leave a Reply