Ο ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΓΙΕΓΙΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Ο κουραμπιές ΓιεσγιέςΤο Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 12:00, οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά μάς προσκαλούν σε εκδήλωση για παιδιά από 4 ετών με αφορμή το βιβλίο Ο κουραμπιές Γιεσγιές! της Αυγής Βάγια.

Yes, yes, yes, ξύπνησε ο Γιεσγιές, ο φίλος μας ο άσπρος, ο καλός ο κουραμπιές! Έχασε τη συνταγή του και ζητάει τη βοηθειά σου! Μην καθυστερείς! Σήκω, ντύσου, πλύσου κι έλα να τον βρεις!

Στον Ευριπίδη θα βρίσκεται η συγγραφέας Αυγή Βάγια για να μας γνωρίσει έναν πολύ πολύ ιδιαίτερο κουραμπιέ, ένα γλυκό ήρωα που παραδίδει μαθήματα αυτοσεβασμού και διαφορετικότητας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Κουραμπιές Γιεσγιές κάπως τα καταφέρνει και δεν είναι ποτέ ο εαυτός του! Λέει πάντα yes και περιμένει υπομονετικά να στολιστεί με κάθε λογής γαρνιτούρες, με αποτέλεσμα να μην τον αγοράζει κανείς! Μια μέρα, οι φίλοι του –τα άλλα γλυκά–, αποφασισμένοι να τον βοηθήσουν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα σε μια νύχτα τον ξαναφτιάχνουν από την αρχή! Μια «λαχταριστή» ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά ότι στα απλά πράγματα κρύβεται συνήθως η μεγαλύτερη ομορφιά· η ομορφιά τού να αγαπάει κάποιος τον εαυτό του γι’ αυτό που είναι. Η εικονογράφηση είναι του Γιώργου Σγουρού.

Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, Λ. Κηφισίας 310, Κηφισιά | Τ. 210 80 75 792

Leave a Reply